Ting du aldrig må gøre i forbindelse med renovering af dit hjem

Ting du aldrig må gøre i forbindelse med renovering af dit hjem

Det kan være et kæmpeprojekt at renovere sit hjem, så derfor bør man ikke gøre det uden at have en grundig og detaljeret plan. Der er mange ting der bare skal klappe, før man kan læne sig tilbage og nyde resultatet.

Det kan ofte være for meget for almindelige dødelige, som måske ikke er de helt store handymen. Derfor kan man måske nyde godt af en række gode råd og tips, der vil få en godt igennem processen.

Her er samlet en række ting, som man aldrig må gøre, når man renoverer sin bolig.

Forvente perfektion

Der findes ikke noget, der er perfekt. Ingen er fuldkommen.

Når man hyrer mennesker til at lave et stykke arbejde for en, så kan man altså forvente, at det bliver gjort ordentligt. Naturligvis. Men da det kun er mennesker, så sker der også bare fejl nu og da. Det er ikke en maskine, der laver murerarbejde for dig, eller maler dine vægge. Det er mennesker, så der komme til at være små ting, som måske ikke er helt perfekte.

Det betyder dog ikke, at man ikke skal være kritisk. Men lad være med at være urimelig. Man kunne jo næppe gøre det bedre selv.

Starte et projekt før prisen er aftalt

Der er nogle rimeligt sikre tommelfingerregler, for prisen på et stykke arbejde. Ved f.eks. renovering af et køkken, skal man regne med 60% går til skabe og skuffer, 25% går til komfur og hvidevarer, og 15% går til bordplader. Naturligvis kan der være undtagelser, hvis man vil have den dyreste lavasten bordplade. Men ellers kan man godt regne nogenlunde med denne estimering.

Men sørg for at have aftale prisen på forhånd. Ofte vil håndværkeren kræve et depositum, og så løbende blive betalt. Til sidst ordner man så differencen. Man skal ikke begynde, at forhandle når arbejdet ER begyndt. Det vil ikke give et tilfredsstillende resultat for nogen af parterne.

Gå på kompromis med kvaliteten

Uanset om det er El-artikler eller VVS, så skal man ikke gå på kompromis. Man skal bestemme sig for hvad man kræver, og så stå ved det. Derfor er det vigtigt, at man kan få god kvalitet til en fornuftig pris.

Hos wattoo.dk kan man finde et bredt udvalg af el-artikler, VVS og meget mere for den kræsne kunde, der ikke vil gå på kompromis med pris eller kvalitet. Se mere her, og find det du skal bruge til renoveringen af dit hjem.

Planlægge renovering ud fra dit ”fantasijeg”

Bare fordi du får er smart gourmetkøkken, med det fineste gaskomfur, granitbordplader og et armatur der kan give kogende vand, så bliver du ikke automatisk forvandlet til Gordon Ramsay. Man forvandler sig ikke til et hyper-organiseret væsen, der altid har tjek på tingene, og som aldrig bliver ramt af hverdagens realiteter.

Sørg for at få designet til et rigtigt menneske, så du får dækket de behov, som du i realiteten har behov for. Ellers kan du nemt risikere at have betalt en masse penge, for noget som bare står og samler støv.

Godtage en mundtlig aftale

Du har fundet en god håndværker eller leverandør. I har snakket lidt om tingene og alt burde være på plads. Så sørg for pokker for at få det skrevet ned på papir. Mundtlige aftaler er ikke noget værd. Selvom vi gerne vil se os selv som hædersmænd, hvis ord man kan regne med, så er det ikke sikker at modparten har det helt ligesådan.

Hvis man sørger for at få lavet en skriftlig aftale med alle betingelserne tydeligt noteret, så kan man spare sig selv for en masse besvær og misforståelse, når først arbejdet er begyndt. Desuden er det med til at sikre, at du ikke får urealistiske forventninger, som håndværkeren måske ikke kan leve op til. Man får afstemt sine forventninger, og kan dermed få et bedre samarbejde.

Være afvisende over for håndværkerens input

Hvis projektet er godt i gang, og håndværkeren kommer med input eller forslag til forbedringer, så lad være med at affeje dem. Først og fremmest, kan det jo være, at det er ganske relevante kommentarer, og for det andet vil det ikke ligefrem gøre underværker for stemningen mellem jer.

Få din håndværker til at føle sig som en partner og ikke som en ansat. Så vil du opdage at der bliver arbejdet bedre, og han vil være langt mere tilbøjelig til at komme med input, som du måske ikke have overvejet. Lad folkene følge stolthed ved arbejder, for så arbejder de bedre.

Gå ud fra at det er hurtigt overstået

Renovering tager tid. Lang tid. At renovere et stort køkken fuldstændigt kan tage helt op til 9 måneder, og du kan roligt regne med at det tager mindst 4-5 måneder. Det er en langvarig proces, som tærer på alle involverede. Derfor er det vigtig at man er forberedt på dette, da man ellers risikerer gnidninger mellem håndværkerne og ens privatliv.

Sørg for at alternativerne er klar, før arbejdet begynder. Sørg for at der er adgang til køkken, badeværelse og hvad man nu ellers behøver. Det er trælst at få revet køkkenet ned og så opdage, at man mangler et sted at lave mad.

Gå ud fra at din håndværker ar autoriseret

Søg altid for at få dokumenteret at din håndværker er autoriseret, og at alle deres arbejdsforsikringer er på plads. Ellers kan det give en masse vrøvl, ved arbejdsskader og lignende. Du har ikke lyst til at være den ansvarlige, hvis tømrerne falder ned fra stigen og skader sin ryg.

Så sørg for at være garderet.

Opsummering

Det gælder for alle større projekter, at man skal være forberedt. Renovering er en lang proces, der kan koste rigtigt mange penge. Men hvis man sørger for at have forberedt sig bedst muligt, og allieret sig med gode og pålidelige folk, så er man rigtigt godt på vej.

God arbejdslyst.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *