Affiliatesider kan vildlede mere end de gavner

Affiliatesider kan vildlede mere end de gavner

Flere og flere har fået øjnene op for affiliatesider, da flere har fået øjnene op for passiv indkomst og det aldrig har været nemmere at lave sin egen hjemmeside ved et par enkelte klik med WordPress. Derudover er der kommet flere sider, hvor man kan følge med i andres succesrige indtjeninger på hjemmesider, der efter nogle hårde ugers arbejde står og passer sig selv i mens pengene ruller ind på kontoen. Det kan i og for sig være godt for branchen i helhed, fordi konkurrence kommer til og folk kan dele ud af deres viden, hvis de fokuserer på et bestemt produkt eller branche. Problemet ved disse ønsketænkninger er det kun forbliver som ønsketænkninger, fordi en stor del af de mange nye affiliatesider er af meget dårlig kvalitet, og ikke har til formål at hjælpe de besøgende, men kun maksimere ejerens samlede indtjening med endnu en side.

Hvad er en affiliateside?

En affiliateside kunne på sin vis hedde “kommisionside”, fordi ejeren får en kommision af de kunder han henviser til en webshop, hvor denne besøgende ender med at købe et produkt hos samarbejdspartneren. Det kommer meget an på hvilken branche du samarbejder med, men man opnår typisk en provision på mellem 2-20% afhængig af produkt og branche.

Et eksempel på en affiliateside er den danske side https://www.a-kasseoversigt.dk/, som sammenligner priser på a-kasser i hele Danmark. Når man kommer ind på forsiden får man hurtigt et overblik over de forskellige a-kasser.

a-kasse

Hvis du falder for den lave pris på 450 DKK hos “min A-kasse”, vil du trykke på knappen Mere info. Når du klikker på denne knap bliver du videresendt til deres hjemmeside, så du nemt og hurtigt kan tilmelde dig. Når du er blevet et betalende medlem hos min A-kasse, er det jo i realiteten a-kasseoversigt.dk, som er skyld i at de netop har fået dig som kunde. De betaler en provision til ejeren af hjemmesiden, som ofte ligger på mellem 400-800 DKK i denne branche. Priserne er relativt høje i denne branche, fordi en betalende kunde hos en a-kasse bliver abonnent og betaler et forholdsvis stort beløb hver måned – formentlig i en lang årrække. Så det er en rigtig god forretning for den givne a-kasse, da de ellers ikke ville have fået fat i kunden.

Hvis du selv vil lave din egen affiliateside, skal du tænke over hvilken branche du gerne vil satse på. Lignende brancher som a-kasser med høje priser er fx. kviklån, mobiltabbonemener, TV og lignende. Grundlæggende ved disse typer af brancher, er meget høje beløb og ofte abonnementer, hvor brancherne kan analysere deres kunder, og komme frem til de i gennemsnit er kunde i fx. 1 år og 8 måneder. Ud fra disse data kan justere deres priser på affiliateaftaler, så de er attraktive overfor potentielle samarbejdspartnere.

Kvaliteten halter efter

Indtjeningen kan altså være relativ høj pr. måned, hvis du fx hver dag sender to betalende kunder til en a-kasse og modtager omtrent 1.000 DKK – det er en samlet indtjening på 30.000 DKK om måneden. Fordi det netop er blevet så attraktivt at lægge sin tid i disse projekter, er kvaliteten af indholdet på siderne blevet markant dårligere og nogle gange ikke eksisterende, fordi man kun tænker på den samlede indtjening på disse sider og ikke tænker på at guide de besøgende til det bedste valg.

Denne bekymring er blevet større i løbet af de seneste par år, fordi søgeresultaterne i Google bliver fyldt med spamlignende sider, som kun har det ene formål at optimere den samlede profit for ejeren. Det kan betyde decideret vildledende råd og lovprisninger for et produkt, så man hurtigt får overbevist den besøgende om fx at købe en creme, der er virkelig god til at fjerne acne eller lignende. Ved hjælp af at søgemaskineoptimere sin side og lave god linkbuilding til en sådan side, kan man hurtigt få gode placeringer i Google og dermed få en del besøgende, som ikke ved de bliver snydt og er en del af et større netværk af sider, som er lavet på meget kort tid og ikke indeholder korrekte informationer.

Er det ulovligt?

Nej, det er ikke ulovligt at lave en side med ringe indhold, manglende indhold eller decideret forkerte postulater. Det vil derfor være umuligt at undgå disse sider, fordi antallet er eksploderet i løbet af de senere år. Det kan derfor være en god idé, at følge disse forholdsvise simple tips, så du undgår at blive snydt under din søgning på nettet:

  • Grimme hjemmesider bærer præg af dårligt indhold
  • Krydstjek fakta på en hjemmeside med andre sider
  • Er der informationer om ejeren på hjemmesiden – hvis ikke, så gå videre til en anden
  • Ikke alt der står på nettet er sandt – brug din sunde fornuft

Ikke alle er brodne kar

Det er heldigtvis ikke alle affiliatehjemmesider, der indeholder ringe indhold og kun har et formål. Der er stadig en del affiliatesider, der sørger for at researche den givne branche eller emne, så det efter lang tid bliver en hjemmeside af meget høj kvalitet. Dette er også mest fordelagtigt for ejeren på den lange bane, da han kun vil have gode oplevelser fra besøgende, som kan sende et link videre til en bekendt o.l.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *