Sådan passer du på en pelsjakke

Sådan passer du på en pelsjakke

For mange er en pelsjakke en stor drøm, så når man endelig får den, så handler det også om at passe godt på den. Det er imidlertid ikke helt enkelt, for der er meget forskel på en ægte pelsjakke og en efterligning. Derfor har vi samlet de bedste råd til, hvordan du passer på din pelsjakke, så den holder så mange år som muligt.

Lad pelsen komme til sin ret

Hvis du har bestilt din pels med posten, så kan du risikere at opleve at pelsen måske ikke helt lever op til din forventninger om en luftig og blød jakke. Så længe du har valgt en troværdig forhandler, er det imidlertid ikke, fordi du er blevet snydt med hensyn til kvaliteten.

En pelsjakke bliver pakket godt ned, når den sendes med posten, og derfor lægger hårene på pelsen sig også ned. Hvis du ikke synes jakken ser helt rigtig ud, når du modtager den, bør du derfor hænge den op på en bøjle og lade den komme udenfor. Du skal naturligvis kun gøre det, hvis vejret er godt, men det er fint, hvis der er fugt i luften. Det vil få jakkens hår til at folde sig ud igen, så du får en blød og luftig pels.

Hvis pelsen stadig ikke har fået sin fylde og luftighed, bør du overveje at kontakte forhandleren. Der kan være specifikke ting i forhold til netop din pels, som gør sig gældende.

Lad pelsen ånde

Hvis du køber en ægte pels, så skal du også være opmærksom på, at det er et naturprodukt som du har købt. Det betyder, at pelsen vil forgå, hvis den ikke bliver behandlet rigtigt. En pels kan sammenlignes med træ, som kan holde i århundrede, hvis det er opbevaret rigtigt, men forgår i løbet af ganske få år, hvis det udsættes for de forkerte ting.

Noget af det vigtigste i forhold til pels, er at lade det ånde. Ellers vil pelsens skind udtørre, og den vil tabe hårene. Af samme grund bør en ægte pels heller ikke opbevares i direkte sollys.

Hvis du er meget glad for din pels, kan det desuden varmt anbefales, at du køber en speciel tøjpose til pels, så jakken kan blive opbevaret under optimale forhold.

Derudover bør du generelt passe godt på den og ikke hænge den på knager og lignende, hvor den kan tage skade og blive nusset. Det er en lille forholdsregel, men i længden kan det gøre en enorm forskel for jakkens udseende.

Lad pelsen tørre

Det danske vejr kan være lunefuldt, og det er aldrig til at vide, om man bliver overrasket af en byge. Du skal imidlertid ikke gå i panik, hvis din pelsjakke kommer en tur i regnvejr. Den kan godt holde til det, hvis bare du behandler den rigtigt.

Bliver din pels våd, er det vigtigste, at den får optimale forhold til at tørre. Du må derfor ikke putte den ind i et lukket skab og for alt i verden i putte en fugtig pels i en tøjpose. Det optimale er at hænge den på en stoleryg i et åbent rum og så lade tiden klare resten.

En pels har ikke godt af at blive lagt på en radiator eller føntørret. Du skal bare være tålmodig. Det er et naturprodukt, og den har bedst af at tørre på den naturlige måde.

Lad pelsen forblive naturlig

Vi kommer i kontakt med mange unaturlige ting i vores hverdag, og derfor kan det være svært at undgå, at det samme sker for en pels. Hvis du er den lykkelige ejer af en pelsjakke, bør du dog forsøge at begrænse pelsens kontakt med unaturlige ting.

Hvis du bruger parfume eller hårspray, bør du derfor anvende disse ting før du tager pelsen på. En pels skal gerne holde i mange år, og kemikalierester kan skade pelsens evne til at forblive sund.

Ligeledes bør du også holde mølspray langt væk fra din pels. Hvis du er bekymret for møl, bør du anskaffe en tøjpose til pelsen. Det kan være en god idé under alle omstændigheder, men den er fuldstændig uundværligt, hvis du tidligere har oplevet møl i dit hjem.

Lad pelsen blive renset

Som tidligere nævnt kommer vi i kontakt med mange ting i vores hverdag, så med tiden vil pelsen trænge til at blive renset. Vi anbefaler, at du tager din pels til et renseri, som har erfaring indenfor netop pels, da der er meget specifikke behov, som skal imødekommes.

En god rens hjælper pelsen med at forblive sund. Folkene på renseriet kan ligeledes se, hvis der er noget du gør forkert i den opbevaring og kan rådgive dig. På den måde får du muligvis vigtige råd til at forlænge pelsens levetid endnu mere.

Vi kan alle trænge til et lille eftersyn hos lægen i ny og næ, så på samme måde er det også en god idé at tage sin pels med til et dygtigt renseri. En pels er trods alt en stor investering, som gerne skal holde i mange år.

Lad pelsen hvile

Danmark har heldigvis tre sæsoner, hvor man kan bruge pels en stor del af tiden. Om sommeren er der imidlertid ikke meget ved en pels, så der er det tid til at lade pelsen hvile. Noget af det vigtigste, når det gælder langvarig opbevaring af en pels, er at der er koldt og mørket, da dette er de optimale forhold for at sikre, at den ikke tørre ud. Hvis det ikke er muligt at finde et koldt og mørkt rum, bør du satse på at finde et tørt rum, hvor der er nogenlunde køligt.

Det kan ligeledes være en rigtig god idé at skaffe en tøjpose, som kan dække pelsen, når den hænger på bøjlen. På den måde undgår du, at der kommer møl til pelsen. Endeligt bør du også vælge en bred bøjle til pelsen, da den har bedst af dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *