Sundhedsmyter: 4 udbredte myter om klamydia

Sundhedsmyter: 4 udbredte myter om klamydia

Klamydia her igennem de sidste år været i kraftig vækst herhjemme, og man anslår nu, at der er over 70.000 danskere, der er smittet med klamydia vel at mærke uden at være klar over det. En af grundende til dette er, at mange ikke kender de rette symptomer, samt at der findes en række myter om sygdommen, som hindrer at folk bliver tjekket. Derfor kommer der her en kort guide med 4 udbredte myter om klamydia.

1: Klamydia gør altid ondt

Den første og måske mest udbredte myter om klamydia er, at det gør ondt og derfor er det nemt at vide, om man er blevet smittet eller ej. Sandheden er dog lige modsat, at klamydia ikke nødvendigvis medfører nogle symptomer, hverken for drenge eller piger. Nogle drenge oplever dog at få ondt, når de tisser, men dette er langt fra alle der får disse symptomer. De fleste får som sagt ingen symptomer overhovedet – og netop derfor er der så mange, der er smittet uden at vide det.

2: Klamydia har ingen langvarige effekter for mig

En anden udbredt myte er, at klamydia er ufarlig at have, da det ikke har nogle langtrækkende konsekvenser. Men det er også forkert. Klamydia kan nemlig både medføre barnløshed i yderste konsekvens hos kvinder, samt nedsat frugtbarhed hos mænd. Med tanke på, at fertiliteten i hele den vestlige verden, inklusive i Danmark, er faldnede i disse år, er det så meget vigtigere at blive tjekket og blive kureret.

 

3: Klamydia smitter kun ved samleje

En tredje myte om klamydia er, at det kun smitter ved samleje. Men dette er heller ikke sandt. Klamydia er en infektion og kan således både smitte ved oralsex, analsex og ikke mindst ved samleje. Derfor er det muligt at have klamydia i både munden og i halsen, samt i endetarmen. Det betyder ligesom vi forklarede tidligere, at der her heller ikke er nogen symptomer. Nogle vil dog opleve, at man har ondt i halsen, når man får klamydia på denne måde, men næsten ingen tilskriver det til at være klamydia, men blot til at være en midlertidig gene. Det positive er dog, at man ikke kan smitte med klamydia ved at kysse – og det samme gælder for i øvrigt for boblebade. Man kan ikke overføre klamydia via håndklæder og boblebade.

El Dr. Woodcock enfatiza que si bien Addyi no ha demostrado ser efectivo en el tratamiento de estas amoxicillin on chlamydia condiciones severas, se ha observado que es más efectivo para mejorar el sueño.

4: Antibiotika kurerer klamydia nemt

En fjerde og sidste myte om klamydia er, at antibiotika nemt kan kurere det. Det er korrekt, at antibiotika kan kurere klamydia, men det er ikke så simpelt. Flere faktorer spiller ind her. Det første er, at alt efter, hvor man har fået konstateret klamydia, hvad enten det er i kønsdelene, i halsen eller i endetarmen, så skal man have forskellige former for antibiotika. Det betyder, at man muligvis skal have noget stærkere medicin, hvis man er blevet smittet oralt eller analt. Derudover så bliver flere og flere bakterier i disse år resistent, hvilket mange også forudser kan have en indvirkning på vores evne til at kurere sygdommen. Hvis du selv mangler noget medicin imod klamydia, kan du finde det hos Doc24.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *