Din guide til iværksætteri

Din guide til iværksætteri

Der er mange ting som er værd at foretrække som iværksætter – du får uanet mængder frihed, og du er med til at sikre økonomisk vækst og fremgang. Derfor skal du ikke være bange for at springe ud i iværksætteriet, men det kan være svært at vide hvordan du skal lykkes med din drøm, så ballonen ikke brister.

Læs med og få inspiration til hvordan du klarer dig som iværksætter.

 

Forretningsplanen

Det vigtigste at have på plads, når du tænker på at starte op er din forretningsplan. Det er ikke nok kun, at have en god idé eller et produkt. Der skal også være en plan med det, inden du tager springet.

Det er en af forudsætninger for at lykkes med dit iværksætteri, at du har en forretningsplan. En forretningsplan der er realistisk og tager højde for din situation. En god forretningsplan rummer alle vigtige elementer i din forretning. Med en solid forretningsplan beskriver du de visioner som du har, du skaffer faktuel viden og indsamler information omkring hvordan det pågældende marked ser – kort sag: hvordan ser dit kundegrundlag ud. Du beskriver også dit budget, finansiering, organisation og udviklingspotentiale. Alt sammen information, som du selvfølgelig har anskaffet dig.

Med en god forretningsplan lavet står du stærkere rustet til at klare fremtiden.

Kend din økonomi

Med udgangspunkt i din forretningsplan er det essentielt, at du kender din økonomi. Det går hurtigt galt, hvis du ikke har det fornødne økonomiske indsigt. Derfor er det nødvendigt at kende de faste udgifter og de potentielle udgifter, der kan være forbundet med opstarten og driften af din forretning. Du skal med andre ord, kende dine finanser og regnskab. Du får et meget overblik, hvis du har styr på de ting. Og det bliver også meget lettere at udvide kapaciteten i din virksomhed, hvis du har styr finanserne – dermed kan du hurtigt sige ja eller nej til udvidelser eller ekstra ressourcer.

Med et godt indblik i dine regnskaber bliver det også nemmere at betale og afregne skat & moms. Det bliver hurtigt en indviklet affære, hvis du ikke har styr på det fra starten af. SKAT kan være tunge at danse med – så det er kun til din fordel, hvis du får styr på regnskaberne og økonomien.

 

Netværk

I bestræbelserne på at springe ud som selvstændig er det værd at opsøge sit netværk – for at få både sparring og råd. Et netværk er nutidens og fremtidens nøgle til at komme frem i erhvervslivet og derfor er det vigtigt, at du både dyrker og opsøger dit netværk, når du har brug for det. Og når du står på springet til at blive selvstændig, så er det i den grad værd at kontakte til ens netværk.

Dit netværk medvirker til, at du kommer videre med din plan, hvis du står overfor en potentiel problemstilling, som du ikke ved hvordan du løser. Så i stedet for at blive egenrådig, stædig og insistere på at du løser problemet selv – hiv fat i dit netværk. De har uanset hvad en god anbefaling eller de kender måske svaret på dit problem. Og når du gerne vil frem med din virksomhed, have god omtale – så er det altid rart dit netværk hjælper dig. Det gør de, når du dyrker netværket. Det er god tillidserklæring at få – og derfor skal du dyrke netværket, som selvstændig.

Have din lokation på plads

Inden du starter op er det også vigtig, at du har gjort dig overvejelser over hvor du vil have kontor, produktion, lager osv. henne. Det er med til at give dig et bedre fundament, hvis du gør dig nøje tanker om det problem skal løses. Det er en god idé at se på hvilken branche du befinder dig og hvilke behov, du har brug for.

Skal du have meget lagerplads, skal der være produktion eller kun kontor. Der er mange overvejelser at gøre. Derfor er det en god idé at kontakte en professionel erhvervsmægler, der hjælper dig med at finde det rette sted. Så det eneste du skal gøre er at få i nogle flyttemænd, der hjælper dig med at flytte inventaret. Du kan finde gode flyttemænd lige her.

Tænk digitalt

En måde at sikre sig succes på er ved at tænke digitalt. Ikke kun i forhold til markedsføring, men også internt i virksomheden. Du opnår meget mere i din virksomhed, hvis du tænker og agere digitalt.

I forhold til din markedsføring kan du opnå større succes og et større kundegrundlag, hvis du udforsker de digitale muligheder. Lav en god hjemmeside, webshop og optimer din digitale forretning gennem googles tjenester. Det giver dig muligheden for en langt mere succesfuld iværksætterdrøm.

Det samme kan siges med de interne digitale muligheder. Sørg for at jeres arbejde ikke bliver hæmmet af manglende digitale løsninger. Det er ærgerligt, hvis nogen ting stadig skal foregå analogt, hvis det kan gøres smartere og nemmere med en digital løsning.

Sæt dig derfor ned og find ud af hvordan din forretning skal optimeres digitalt. Det er nutiden og fremtiden.

Ihærdighed

Når du starter din iværksætterdrøm op så afhænger succes ikke kun af, om du har en god idé eller et produkt der vil brage igennem markedet. Det handler også om hårdt arbejde – ihærdighed og dedikation. For ingen kommer til sovende succes. Derfor må du være beredt på lange aftener og nætter, for at dagens arbejde bliver gennemført. Du skal forbedre dig på, at du ikke kommer til at se dine venner og familie, så meget som du gerne vil – især i opstarten. Så sørg for at snakke dine venner og familie om projektet, så du har deres støtte. Det hjælper altid hvis du har støtte i det, du foretager dig.

Det bliver hårdt og succesen kommer ikke ved første hug, der kan gå lang tid. Så det er vigtigt, at holde modet oppe og blive ved med det hårde arbejde – så skal succesen nok komme.

 

Til sidst er der kun at sige – giv’ den gas. Danmark har brug for iværksættere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *