Finansiering af din energirenovering

Finansiering af din energirenovering

Vil du også fremtidssikre din bolig? Lad din bolig energirenovere og spar både energi og penge.

Miljøet er skrantende. Det er der, udover nogle enkelte rundt omkring med en skjult agende, efterhånden ikke flere, der benægter. I Danmark anvendes rigtig meget energi i bygninger. For at vi skal leve op til målsætningen om at være omstillet til vedvarende energi i 2050, er det derfor vigtigt, at vi hver især gør noget ved det høje energiforbrug i vores boliger.

Rigtig mange lader dog være, da de forestiller sig, at det en dyr affære. Det kan det dog sagtens også være, men til gengæld er det en investering, der i med tiden vil betale sig tilbage. Derudover er der rigtig gode finansieringsmuligheder, når man energirenoverer. Følgende vil gøre dig klogere på, hvordan du kan energirenovere med den mindst mulige udgift.

Valg af bygge-entreprenør

Mange er ikke klar over, hvor stor forskel, der egentlig er på pris og kvalitet indenfor de forskellige bygge-entreprenører. Derfor kan det virkelig betale sig at researche de forskellige muligheder, inden man slår sig fast på en virksomhed.

Et forslag er dog at benytte sig af Baltic Workforce. Baltic Workforce benytter sig af billigere, polske håndværere, men hvor der bestemt ikke bliver skortet på kvaliteten. Det er en rigtig god mulighed, hvis du gerne vil spare penge på din energirenovering.

Finansieringsmuligheder

Den alvorlige situation vi befinder os i forhold til miljøet, er stille og roligt ved at gå op for folk. Derfor har regeringen gennem forskellige lovgivninger gjort det mere attraktivt at energirenovere.

Du kan derfor søge om støtte til mange af tiltag direkte mod selskaberne. Energiselskaberne har nemlig en indgået en fælles ’energispareaftale’, der skal sikre, at energirenoveringer får de bedste, mulige forudsætninger. De skal derfor ikke bare yde tilskud, men også hjælpe med rådgivning til tiltag. Det er derfor altid en god idé at kontakte disse energiselskaber, inden du begynder på din energirenovering.

Du kan også søge om tilskud hos dine håndværkere. Dette bliver afregnet i form af et håndværkerfradrag. Beløbet er af signifikant størrelse, og det kan derfor sagtens betale sig at ansøge om.

Hvad kan jeg søge støtte til?

Det er selvfølgelig svært at nævne alle tingene, men det følgende er nogle af de mest klassiske eksempler at søge om:

  • Efterisolering af ydervægge og tagkonstruktionen
  • Overgangen fra ineffektiv til effektiv opvarmning
  • En udskiftning af varmtvandsbeholder
  • Udskiftning af diverse kedler
  • Udskiftning af gamle vinduer til mere energieffektive vinduer

Fradrag gennem den grønne BoligJobordning

Denne ordning har også til formål at støtte grøn omstilling. Mere præcis giver ordningen i 2017 et fradrag på hele 12.000 kroner per person i husstanden. Som du sikker ved, betyder det kort fortalt, at du kan trække dine lønudgifter til rådgivning og håndværkere fra i skat.

Alternativ finansieringsmulighed

Når nu talen alligevel falder på skat, kan dette også vise sig at være en mulighed. Mange ser skat som en ufejlbarlig instans, men sådan er det langtfra. Skat laver en del fejl, og det går som regel udover dig. du kan faktisk klage over skat, og hvis de har lavet en fejl, kan du få penge tilbage. Disse penge kan du jo meget vel bruge på at finansiere din energirenovering.

Hvis du vil klage over skat, er det en god idé at tilkoble nogle eksperter, der til fulde kender proceduren. Skat er nemlig ikke nogen nem modstander. Hvis det lyder interessant, kan du klikke her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *