Stor gaveguide: Køb den perfekte gave til konfirmanden

Stor gaveguide: Køb den perfekte gave til konfirmanden

Foråret er endelig kommet snigende til Danmark – og forår i Danmark betyder, at nye konfirmander skal springe ud i voksenlivet. Foråret er højtid for teenagerne i Danmark, som skal til at opleve en af de største oplevelser i deres, forholdsvist korte, liv; de skal konfirmeres. En konfirmation er en stor begivenhed for de fleste, der holder den – og konfirmationen betyder meget for de fleste konfirmander. På konfirmationsdagen samles venner og familie for at fejre, at konfirmanden har forkyndt sig til den kristne tro – og dermed i manges øjne er sprunget ind i de voksnes rækker – i hvert fald på nogle punkter.

En konfirmationsfest er altså en glædelig begivenhed, der betyder meget for festens midtpunkt, konfirmanden. Af samme grund kan det være rigtig svært at finde den rette gave. Mange konfirmander ønsker sig penge, så de selv kan købe, hvad de vil, eller så de kan spare op. Det kan dog være virkelig kedeligt at komme med en pengegave, hvorfor mange gæster gerne vil købe en gave, som konfirmanden også vil blive glad for. Herunder får du nogle tips til, hvad du kan købe til konfirmanden. Mange af gaverne kan gives til konfirmander af begge køn – dog er de her delt op for at overskueliggøre det – så læs gerne hele listen igennem for at finde den helt perfekte gave.

Konfirmationsgaver til hende

Smykker

Skal du til konfirmation ved en pige, kan det være svært at finde den perfekte gave – især fordi piger ofte har deres helt egen stil, som kan være svær at ramme. De fleste piger vil dog gerne modtage gaver, som betyder noget for giveren, og som kan komme til at betyde noget for hende. Derfor er smykker en hel ideel gave til den kvindelige konfirmand. Et smykke kan ses som noget symbolsk – og forskellige smykker kan symbolisere mange ting. Nogle smykker kan endda fortælle en særlig historie. Hvis du gerne vil give hende et smykke, skal du overveje, hvilke smykker hun normalt går med. Tænk over hendes stil og tænk over, hvad du gerne vil have, at smykket skal symbolisere. Det smukke ved en konfirmationsgave er netop, at den skal kunne symbolisere noget helt særligt, som vil kunne huskes resten af livet.

Tøj

Tøj virker måske som en kedelig gave – men ikke desto mindre ser mange piger det som en god konfirmationsgave. Mange piger går særligt op i, hvilket tøj de går i. Derfor vil tøjgaver ofte falde i god jord hos den kvindelige konfirmand. Hvis du vil give en gave, der kan betyde noget ekstra, kan du give hende noget af god kvalitet – og noget som er tidløst. Således vil hun kunne beholde det i mange år og have det som et minde om sin konfirmationsdag. Et eksempel på en sådan gave kan være et kashmir tørklæde eller noget lignende; noget hun altid vil kunne bruge, og noget som aldrig rigtig går af mode.

 

Oplevelser

De fleste konfirmander vil sætte pris på at få en oplevelsesgave. Med en oplevelsesgave giver du ikke blot konfirmanden en god oplevelse, du giver også konfirmanden endnu et minde til samlehæftet. En oplevelse kan bestå af mange ting – og hvad oplevelsen skal være, afhænger især af gavebudgettet. En oplevelse kan være alt fra en biograftur til en tur til Paris. Begge dele vil helt sikkert falde i god jord – for hvem har ikke altid lyst til sjove oplevelser?

En oplevelsesgave er altså en rigtig god ide – og dette især fordi den kan skabe endnu flere minder, der kan kobles sammen med konfirmandens store dag. For at gøre gaven endnu bedre, kan du gøre oplevelsen mere personlig. Dette kan du for eksempel gøre ved at tænke på, om der er noget konfirmanden altid har drømt om. Har hun altid godt kunne tænke sig at komme til London? Måske har hun altid drømt om at køre i en Ferrari eller flyve i en luftballon – ja, kun fantasien sætter grænser. I dag kan det meste arrangeres.

 

Konfirmationsgaver til ham

De overstående gaveideer kan, som skrevet, også bruges til ham – nogle af dem falder måske bare i bedre smag hos den kvindelige konfirmand. Det er op til dig at vurdere.

Ur

Et ur til en mandlig konfirmand kan sammenlignes med et smykke til en kvindelig konfirmand. Et pænt ur kan altid bruges – og det kan bruges i rigtig mange år, hvis man passer godt på det. Derfor er et ur også en gave, der vil betyde meget for de fleste drenge at få. Det er en gave, der altid vil minde konfirmanden om hans særlige dag. Og måske vil uret også altid minde ham om den person, han fik det af – dig.

Et kvalitetsur i tidløst design vil glæde de fleste konfirmander. Derudover er et ur en gave, som vil vække glæde mange år frem, da mange drenge især begynder at bruge ur, når de bliver en smule ældre. Du kan altså give konfirmanden et ur, der vil få betydning i flere år. Der findes et væld af forskellige ure – for eksempel laver Watchbands Danmark nogle rigtig fine ure, som passende kunne udgøre den perfekte konfirmationsgave.

Elektronik

De fleste drenge, uanset alder, er glade for elektronik i større eller mindre grad. Derfor sætter de fleste drenge også altid pris på noget nyt elektronik. Det kan være den nyeste PlayStation, et headset, en radio eller noget helt fjerde. Kun fantasien sætter grænser. Det er dog en god ide, at du har nogenlunde styr på, hvad der interesserer konfirmanden; kan han lide musik eller fodbold? Det har især betydning, hvis du vil gøre gaven mere personlig. Kan han lide fodbold, vil han måske sætte mere pris på et spil Fifa end en radio. Hvis du ikke ved, hvad konfirmanden interesserer sig for, kan du altid spørge hans forældre eller venner. De ved som oftest, hvad han interesserer sig for – og hvad han mangler.

Det kan være svært at købe den rigtige gave til konfirmanden. Gaven skal nemlig gerne indeholde flere ting; noget personligt, noget symbolsk og noget kærligt. Her har du dog fået nogle ideer, du kan bruge som inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *