Politikeres modstand mod sms-lån

Politikeres modstand mod sms-lån

De sidste par år har mange politikere været meget efter sms-lån, fordi der kom en række sager frem, hvor disse lån havde vanvittig høje renter. Men er det fair overfor udbydere af sms-lån at se dem som fjenden generelt? Det prøver vi at finde svaret på i denne artikel.

Folk vælger selv

Politisk er debatten opdelt i to lejre, når det kommer til sms-lån. Den ene lejr finder det fuldstændig vanvittigt, at man kan låne penge ved at sende en sms.

Den anden lejr siger, at det er op til den enkelte forbruger at afgøre, om de ønsker at benytte et sms-lån. Det er ikke politikerne, der skal afgøre, om der er behov for et sms-lån eller ej. Politikere kan ikke vide, hvorfor forbrugere har brug for at låne penge og det er deres frie ret at gære det, mener de.

Hvem har så ret?

Tja, der er faktisk ikke noget klart svar, da begge lejre har gode pointer. Men i sidste ende virker det som en dårlig løsning, hvis man afskaffer forbrugeres muligheder for at låne penge via sms-lån blot fordi det er let og hurtigt.

Den lette tilgængelighed er sådan set en positiv ting, hvis forbrugeren står og mangler penge til et vigtigt område. Der kan være gode grunde til at låne penge.

Heldigvis virker det til, at der også er en række sms-lån med en fornuftig rente, men det svære har været at få overblik i junglen over disse sms-lån.

Sammenlign de forskellige sms-lån

Det har firmaet moneylender.dk faktisk løst uden politikernes hjælp. De har lavet en sammenligningsside, hvor du kan se, hvad du kan forvente af de forskellige sms lån.

Hjemmesiden  giver forbrugere et fornuftigt overblik over, hvor meget man kan forvente at skulle betale, hvis man vælger et af lånene. Besøg hjemmesiden, og lån penge idag.

Politikerne har hjulpet

Nu skal denne artikel ikke forstås som et surt opstød over politikere, for i sidste ende vil de gerne hjælpe forbrugerne.

Det er fra politisk side, at man har indført en ÅOP, som står for årlige omkostninger i procent. På den måde er det let og hurtigt for forbrugere at se, hvad et sms lån helt præcis koster.

Det er i dag en international måde at opgøre den slags på, så det altid er let og hurtigt for kunder at afgøre, hvad et lån helt præcis koster.

På den måde kan du også hurtigt sammenligne de hurtige sms-lån overfor fx dit banklån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *