Motion handler ikke kun om dig selv – også om folkesundheden

Motion handler ikke kun om dig selv – også om folkesundheden

I dagens Danmark er der stor fokus på helbredet i den danske befolkning og med god grund – et godt helbred har ikke kun betydning for dit eget ve og vel, det har også betydning for Danmark.

Selvom du godt kan blive mødt med underlige miner og en vis undren over hvorfor du motioner af og til og ikke spiser den plade Marabou, der står fremme, så er det vigtig du holder fast. Ellers kan det ende livsstilsygdomme, som er til gene både for dig og samfundet. Der er større ting på spil end bare dit helbred – læs med, hvis du er interesseret i at vide, hvorfor du stadig skal spise sundt og dyrke motion.

Forringet arbejdskvalitet

Hvis du ender med at få en livsstilsygdom, det kan være alt fra ekstrem overvægt til hjertekarsygdomme, så bliver du hæmmet på det danske arbejdsmarked. Du vil ikke være i stand til yde det maksimale og bliver nødt til at få et skånejob eller i værste tilfælde: få offentligt støtte, fordi du ikke kan arbejde. Det er en dårlig ting, af flere grunde.

Til dels sætter du dig selv tilbage økonomisk – og vil ikke være i stand at tjene de penge, du har brug for at leve og købe det, du og din familie står og mangler. At du ikke står til rådighed på arbejdsmarkedet har også betydning for den danske økonomi. Hvis du ikke arbejder betaler du ikke skat og dermed er der risiko for, at velfærdsstaten bliver forringet, fordi folk med livsstilsygdomme ikke er i stand til at arbejde. Det er også ærgerligt for virksomheder rundt omkring i Danmark, som står og mangler arbejdskraft, og ikke kan få den, fordi folk ikke er i stand til at arbejde. Det gavner på ingen måde væksten og udvikling i Danmark.

Større byde for sundhedsvæsenet

De mange livsstilsygdomme påvirker også vores allerede presset sundhedsvæsen. Sygehuse og læger skal bruge meget tid på mennesker, som de måske ikke behøvede at skulle bruge tid på. Der bliver brugt rigtig mange ressourcer på at behandle folk med livsstilsygdomme – som vi naturligvis skal – men de ressourcer kunne også blive brugt andetsteds. Det kunne for eksempel være hos kræftramte eller i traumecenter.

 

En forringet folkesundhed har altså ikke kun betydning for dig, men også vigtige grene af vores samfund. Så husk nu endelig at spise med omtanke og hold dig i bevægelse – du behøver ikke træne op til et maraton. Der er rigeligt med muligheder for at holde dig i bevægelse; du kan gå ture, få fat i en elcykel og på den måde holde dig i gang. Der bliver ikke kun lavet elcykler til damer, du kan også få en herre elcykel. Du kan se mere lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *