Kan botox rent faktisk gøre dig glad?

Kan botox rent faktisk gøre dig glad?

Cirka 10% af de danske kvinder overvejer at få botox, mens et stigende antal mænd også overvejer at få botox. Den stigende antal danskere der får botox kan virke som et tegn på at vi ikke acceptere os selv, men kan botox rent faktisk gøre dig glad?

Ny forskning viser at botox kan gøre dig gladere.

Vi kigger i denne artikel nærmere på hvad forskningen viser, og om botox kan gør dig gladere.

Fysisk glæde giver mental glæde

Selvom at de fleste vil tænke at udseendet ikke kan gøre dig gladere, så kan det gøre en stor forskel. En af måderne du kan teste det for dig selv nu er, ved at tage en kuglepind eller en blyant i munden og bide samme i et par minutter. Du vil opleve at dit humør stiger.

Årsagen er at du kommer til at smile, når du tygger sammen på en kuglepind. Selvom at du fremtvinger smilet, så reagere hjernen ved at udsende de samme endorfiner, som hvis du smiler naturligt.

Den samme sammenhæng fandt et studie lavet af Aesthetics Journal, som viste at 9 ud af 10 patienter med en depressiv sygdom blev gladere efter at få botox.

Michael Prager, som er kosmetisk specialist fortæller at når man fjerner rynker og ansigtstræk der får en til at se sur og træt ud, så reagere hjernen ved at føle sig gladere og mere frisk.

 

Langvarende glæde kræver at du elsker dig selv mere

Effekten vare dog ikke for evigt, og hvis man gerne vil være glad på længere sigt, så kræver det at man behandler de underliggende årsager til at man er i dårligt humør.

Linda Blair som er psykolog, fortæller at problemet for mange er at de ikke acceptere og elsker sig selv som de er. Hvis ikke man acceptere sig selv, og bare får botox, så er det ligesom at drikke kaffe uden at sove: Du kan godt holde dig vågen i noget tid, men før eller siden bliver du træt og kaffe virker ikke længere.

Hvis du har problemer, så kræver det at du snakker med en psykolog eller en der kan hjælpe dig med at løse det underliggende problem.

 

Botox kan være springet til vedvarende glæde

Selvom at du skal løse det underliggende problem, så kan botox være et godt springbræt til vedvarende glæde. Hvis du er ked af dine rynker og synes, at du ser sur ud, så kan botox være en god start. Du skal dog sørge for at du samtidig begynder at arbejde med en psykolog eller livs coach, som kan hjælpe dig med at gøre din glæde vedvarende.

Hvis du vil læse mere om botox behandling, så kan du finde mere information her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *