Miljøvenligt hus eller lejlighed

Miljøvenligt hus eller lejlighed

Om du flytter i hus eller lejlighed, så er der en del udgifter forbundet med selve købet. Derfor er det godt at lægge et budget for købet, og gerne regne det efter en del gange, så du er sikker på du har regnet rigtigt. Det kræver i de fleste tilfælde et besøg til banken for at låne penge til at betale boligen. Dertil skal der betales af på renterne løbende. Derfor kan det være en god idé både for privatøkonomien og miljøet og foretage nogle miljørigtige valg til boligen. Her kan det for eksempel være at bruge træpiller.

Flyt i lejlighed

Skal du flytte i lejlighed så er der mange måder man kan gøre det på. Du kan for eksempel leje dig ind i en lejlighed, hvis det er i København, så er det svært at finde en lejelejlighed til fornuftige penge. Enten er det umuligt at få fat i dem der ligger mellem 5.10.000 kr. eller også skal man op og give 15-20.000 om måneden for en 4 -værelseslejlighed. Du kan også købe en andelsbolig, her køber du en andel af hele boligselskabet, det gør at du måske giver 700.000 for andelslejligheden, og så betaler du af 2-3000 i husleje plus renter på lånet. Du kan også vælge at købe en ejerlejlighed, her køber du en lejlighed, så det er din, dog skal du betale grundskyld og ejendomsskatter udover lånet.

Flyt i hus

Hvis du skal flytte i hus, så er der meget du kan gøre for at få en billigere elregning. Der er meget man kan gøre for at få et mere miljørigtigt hus. Et miljørigtigt hus, er et hus som ikke skader miljøet i så høj grad som andre huse, men du sparer også penge hver måned på energi. Der er mange ting du kan gøre for at få et mere miljø rigtigt hus, du kan for eksempel starte med at opgradere alle dine hårde hvidevarer både i køkkenet og på badeværelset til bedre energimærker, her kan man for eksempel opgradere sin opvaskemaskine til et bedre energimærke. Der er flere små tips man kan huske på, for at nedbringe ens forbrug, man kan tage kortere bade og huske at slukke for lyset, når man ikke lige bruger det. Derudover kan man også få installeret solceller på ens tag som kan bruge bæredygtigt energi til husstandens forbrug. Det kræver dog professionelle for at vurdere dette.  

Gør noget for miljøet

Der er mange af dem som bor i hus, som kan spare mange penge ved at gå fra f.eks. et standardoliefyr til noget som et træpillefyr. Træpiller er noget af det, som er virkelig godt for økonomien, det er ikke kun godt for økonomien, men der er også rigtig miljøvenligt. Det gør at dit hus bliver endnu mere bæredygtigt. Der er mange fordele man kan nævne. I denne artikel får du et lille overblik, over hvordan du kan få et indblik i hvad træpiller egentlig er, og hvor meget du kan spare ved hvert år, ved at gå over til denne alternative varmekilde.

De fleste ved efterhånden, at vi alle sammen skal gøre noget ved miljøet, derfor er det også vigtigt, at vi hver i sær gør noget ekstraordinært, for at passe bedre på vores klima, både når det handler om de ting og sager vi laver til hverdagen, men også i forhold til vores bolig. Stampemollen-traepiller.dk producerer Danmarks mest miljøvenlige træpiller. Dette kommer bl.a. af, at træet til træpillerne er et biprodukt af en anden træproduktion.
Tak for at du læste med. Jeg håber du blev inspireret til at leve mere miljørigtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *