Den komplette guide til boligkøb – det skal du huske

Den komplette guide til boligkøb – det skal du huske

Skal du snart ud at kigge efter ny bolig, eller er du allerede i gang med at kigge på boligmarkedet? Der er mange ting, som du skal huske, når de er ude at kigge efter bolig. Samtidig er der meget at være opmærksom på, inden du skriver under på købskontrakten. Vi har derfor lavet en komplet guide, til alt det du skal huske til dit boligkøb.

Lav en prioriteringsliste som det første

Inden du går for meget i gang med at kigge på boliger, er det en fordel hvis du har lavet en prioriteringsliste. En prioriteringsliste går ud på at du tænker over, hvad du har af krav til din næste bolig.

Start gerne med at skrive alle de ting ned, som der skal være ved din næste bolig. Det kan være du har et krav til hvor mange værelser der skal være, hvor langt boligen må ligge fra dit arbejde, at der helst skal være brændeovn osv.

Når du har fundet dine krav, kan du sætte dem op i en prioriteringsliste med hvad der vigtigst. Når du har en prioriteringsliste, bliver det meget nemmere at vælge boligen.

 

 

Hav et budget klar når du skal i banken

De fleste har brug for et boliglån, når de skal købe ny bolig. Inden du tager i banken og beder om dit lån, skal du have et budget klar. Et budget kan vise banken, at du har overskud i din økonomi, og derved mulighed for at betale af på lånet.

Hvis du ikke har et budget, kan det være svært for banken eller realkreditinstituttet at vide hvor gode muligheder du har for at betale af på lånet, og der vil være en mindre chance for at de vil låne dig penge.

Du kan læse mere om boliglån på denne hjemmeside.

Gå din økonomi efter i sømmene

Når du skal til at købe bolig, og betale af på et lån efterfølgende er det en god idé at gå din økonomi efter i sømmene. Det handler om, at du kigger på alle dine udgifter og overvejer om der er nogle af dem, du kan skære ned på.

Det er en fordel at gøre inden du tager i banken, da du kan få en mulighed for at få et større lån, hvis du har lidt ekstra penge til overs hver måned.

Når du skal kigge din økonomi efter, kan du fx kigge på hvor mange penge du bruger på mad om måneden eller hvor dyr en forsikring du har. Der er også mange der betaler for en dyr TV-pakke, uden at de bruger alle kanalerne og det er også noget du kan kigge på.

Du kan også overveje om du har en for dyr a-kasse. Du kan altid skifte til en anden a-kasse og stadig have mulighed for at modtage dagpenge, hvis du samlet har været medlem i over 12 måneder. Du kan læse mere om at skifte a-kasse på skift-a-kasse.dk

Tjek tilstandsrapporten en ekstra gang

Inden du beslutter dig helt for en bolig, er det vigtigt at du har tjekket tilstandsrapporten en ekstra gang. Hvis der er noget, som ikke er i orden på huset, kan det hurtigt blive dyrt, hvis du ikke opdager det, før du skriver under.

Specielt her op til vinteren er det vigtigt at hu

set er i god stand, for at der ikke opstår skader, når de kolde temperaturer sætter ind.

Hvis det viser sig at der er noget på huset, som der ikke er i orden, kan du bruge det som forhandlingspunkt for at få en lavere pris, så der er råd til at få det repareret.

Tænk i investeringsmuligheder

Når du er ude at kigge på huse, kan du overveje at tænke i investeringsmuligheder. Hvis du fx har mulighed for at gøre noget ved huset, når du har købt det, så du kan sælge det til en dyrere pris senere hen.

Hvis du selv er håndværker eller murer og derfor har mulighed for at selv at reparere på huset, kan du med fordel kigge efter huse, der trænger til en kærlig hånd. Når du selv har mulighed for at reparere huset, er det en god investering fordi du så kan nøjes med at købe byggematerialerne. Det kan, i nogle tilfælde, dog virke som en langsigtet plan, hvis der er meget som skal gøres før at huset er klar til beboelse. Men på lang sigt er det en god mulighed for at tjene penge på huset.

Selvom du ikke selv har mulighed for at lave nye ting på boligen, kan du sagtens tænke i investeringsmuligheder alligevel. Hvis du fx får lagt nyt køkken ind i en bolig, vil den blive mere værd, når du skal sælge boligen. Hvis du har planer om at bo i huset længe, kan det dog være at det nye køkken er blevet gammelt, når huset skal sælges, og du vil dermed ikke opnå den samme effekt.

Du kan også tænke på andre nye ting som fx akustiklofter, som også kan være med til at gøre, at en bolig bliver mere værd. Hvis du får lagt akustiklofter ind i en bolig, vil de blive ved med at være der, og det vil give boligen mere værdi, samtidig med at den bliver bedre for dig at bo i. Du kan læse mere om akustiklofter ved at klikke her.

Benyt dig af en boligadvokat

Det er altid en god idé, at have en boligadvokat med dig, når du skal købe bolig. En ejendomsmægler er sælgers repræsentant, og det kan derfor være rart at have en boligadvokat med i forhandlingerne, som kan repræsentere dig.

En boligadvokat kan både hjælpe med de juridiske papirer og komme med rådgivning gennem hele købsprocessen.

Sov en ekstra gang inden du skriver under

Vores sidste råd, inden du tager den endelige beslutning om dit boligkøb, er at sove på det en ekstra gang, inden du skriver under. Boligkøb er nogle af de største beslutninger vi tager i vores liv, og det er derfor vigtigt at den beslutning bliver taget helt rigtigt.

Sov derfor en ekstra gang, selvom du har besluttet at det skal være det hus. Når du har sovet lidt ekstra, er du helt sikker på, at det er den rigtige beslutning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *