Kan det betale sig at få lavet skønhedsbehandlinger på rejsen?

Kosmetiske skønhedsbehandlinger, såsom brystforstørrelse,  læbeforstørrelse, minimering af rynker med botox og filler osv. efterhånden blevet alle mandseje.  Det er blevet noget, man ikke længere behøver at lyve om, fordi det er blevet mere acceptabelt at gå op i sig selv og sit ydre.  Er man utilfreds med noget, så er man sin egen lykkes smed, og man er selv ansvarlig for at rettet op på det, man ikke kan acceptere ved sig selv.

Selvom der efterhånden er kommet flere skønhedsklinikker og klinikker, der tilbyder plastikkirurgiske behandlinger, i Danmark, så vælger mange at få ordnet behandlingen i udlandet. På den måde kan man ’gemme sig væk’ og restituere i flere dage eller uger, under dække af, at man er på ferie. Her bliver der ikke stillet nysgerrige spørgsmål til forbindingen på næsen. Herudover kan visse behandlinger være betydeligt billigere at få foretaget i udlandet, end i Danmark. Men er det risikabelt at få foretaget behandlinger i udlandet? Hvad er ulemperne og hvad er fordelene?

 

Fordele

 

Der er nogle lande, som har specialiseret sig i at tilbyde kosmetiske operationer og skønhedsbehandlinger. Her kan nævnes lande som Thailand, Litauen og Polen. Selvom det er en velsmurt pengemaskine, så har kirugerne og personalet stor ekspertise på området, fordi mange vælger at tage hertil for at få deres operationer. Herudover er behandlingerne ofte billigere end i Danmark.

Der arrangeres ligefrem skræddersyede rejser, der går til disse lande, og som inkluderer transport, ophold og behandlinger. På den måde skal man ikke selv i gang med at arrangere.

Som ovenover nævnt, så er en klar fordel desuden, at man kan få sin behandling mere eller mindre anonymt i udlandet, hvor chancen for at man støder på nogen, man kender, er minimal. På den måde behøver du ikke fortælle andre om, at du lige har fået sprøjtet restylane ind i panden eller fået lavet din næse mindre. Et af de populæreste steder at få sådanne behandlinger er denne klinik.

 

Ulemper

Ulemperne ved at få foretaget operationer og skønhedsbehandlinger i udlandet er derimod også mange.

Hvis man vælger klinikker,  hvor lægerene ikke snakker godt engelsk, kan man være usikker på, om man er enige om, hvad der skal laves. Herudover er man ikke dækket af patienterstatningen, som dækker hvis ens operation eller behandling går galt, og man skal have en operation for at udbedre skaderne.

Er man utilfreds med operationen er klagemulighederne desuden besværligt og dyre, fordi man skal have en advokat til at klare kommunikationen med klinikken i udlandet.

Mange er også usikre ved, at de ikke nødvendigvis kan komme til forundersøgelse og tjek efter operationen, hvis operationen og behandlingerne foregår i udlandet.

Slutteligt kan man kun stole på, at den kirurg eller behandler, man nu har valgt, har de rigtige uddannelser og papirer i orden for at kunne foretage de pågældende operationer. Når operationen foregår i udlandet, er det sværere at tjekke op på anmeldelser og akkrediteringer, end det er herhjemme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *