Bliv sikret økonomisk, hvis du skulle miste jobbet

Bliv sikret økonomisk, hvis du skulle miste jobbet

Det kan sætte en stopper for mange af dine drømme eller blot din nuværende måde at leve på, hvis du mod forventning pludselig skulle miste jobbet og blive arbejdsløs. Du kan dog sikre dig selv økonomisk og være forberedt, hvis det skulle ske, at du mister jobbet.

En a-kasse giver dig en fast indtægt

Du kan sikre dig selv økonomisk ved at melde dig ind i en a-kasse. Medlemskab af en a-kasse giver dig ret til at få udbetalt dagpenge månedligt. Har du bil, børn og hus, kan det dog godt være svært at få hverdagen til at køre rundt kun med dagpenge. Men med lønsikring kan du få et supplement til dagpengene. Det betyder, at du vil kunne slappe mere af og have færre bekymringer, som der ellers helt naturligt følger med ved arbejdsløshed. Mens du får dagpenge, skal du bruge tiden på at finde et nyt arbejde.

Tilmeld dig i god tid

For at kunne få dagpenge, skal du have været medlem af a-kassen i mindst et år, mens du stadig arbejdede. Det er derfor allerede nu, mens du har et arbejde, at du skal sikre dig selv økonomisk. Få økonomisk sikkerhed med en a-kasse.

Overvej om du skal lønforsikres

På samme måde er lønsikringen noget, du bør købe, inden du ser risikoen for, at din stilling er i fare. Det kan være for sent, hvis du først tegner lønforsikringen, når du allerede har mistet dit job. Det kan derfor være særligt relevant at tegne lønforsikring, hvis du arbejder i en branche, hvor du ved, at der er stor udskiftning, og hvor du er udsat. Det er op til dig at vurdere, om du kan klare dig på dagpenge, eller om du har behov for lønsikring også. Hvis du får både dagpenge og lønsikring, er du så godt som garanteret at kunne fortsætte din livsstil som hidtil. Lønsikringen gør nemlig, at du kan beholde helt op til 85 – 90 % af din løn.

Find den mest passende a-kasse

Er du ikke allerede medlem af en a-kasse, så vælg ikke bare den første og den bedste. A-kasser har forskellige fagområder, og prisen varierer også meget. Hvis du har en specialiseret a-kasse, kan du måske komme hurtigere i job, men denne type a-kasse er også gerne en af de lidt dyrere. En tværfaglig a-kasse er billigere end den specialiserede, og du kan spare helt op mod 1000 kroner i medlemsgebyr. Som ledig er det ofte nødvendigt at spare lidt hist og her, og et område, du kan tjene penge på, er ved at huske at indberette til SKAT, at du er medlem af en a-kasse. Du får nemlig fradrag for dit a-kasse-medlemskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *