Derfor skal man sætte sig ind i dagpengereglerne

Derfor skal man sætte sig ind i dagpengereglerne

Går man som ledig, så er det ekstremt vigtigt at vide, hvilke muligheder man har, både for at kunne få nogle penge på kontoen til at betale regninger og til hvor man kan hente hjælp i forbindelse med jobsøgning og flere andre ting.

En af de helt store ting man bør have styr på, er reglerne for dagpenge. Hvordan du søger, hvilken dokumentation der skal indgå i din ansøgning, hvor meget du ca. kan forvente at få udbetalt og i hvor lang tid, det er muligt for dig at få dagpenge, hvis din ansøgning accepteres.

Find ud af hvor meget du har til rådighed, så du kan afveje din økonomi

Når man kommer på dagpenge, kan det være forskelligt fra person til person, hvor meget din dagpengesats kommer til at være på. Dagpengesatsen er afhængig af hvor meget man fik i løn inden man blev ledig. Der er også et par andre ting der spiller ind, såsom om man er nyuddannet eller om man er forsørger.

Det kan være ekstremt vigtigt at finde ud af præcis, hvor meget man kan regne med at få udbetalt i dagpenge, så man kan holde styr på sin økonomi og få et overblik, over om man er nødt til at afveje sin økonomi og måske spare nogle steder, hvor det ikke har været nødvendigt at man sparede tidligere, da man var i job.

Ved at have styr på reglerne, kan du formentlig bedre planlægge din økonomi og få din dagligdag til at løbe bedre rundt.

Sørg for at melde dig ind i en a-kasse i god tid

For at du kan få dagpenge, så skal du generelt have været medlem af en a-kasse i mindst et år. Derfor bør du melde dig ind i en a-kasse, mens du stadig er i job eller under uddannelse, så du allerede er begyndt at optjene medlemskab, hvis uheldet skulle være ude, og du bliver opsagt, eller ikke kan finde job lige umiddelbart efter, at du afslutter dit studie.

Alternativet du står med, er at søge om kontanthjælp hos kommunen. Dette er ofte en mere omfattende proces end at søge om dagpenge via din a-kasse, og satsen er mindre, hvilket i de fleste tilfælde vil betyde, at du modtager færre penge. Kontanthjælp er også først en mulighed, når du har brugt det meste af din formue, da man ikke kan få kontanthjælp, hvis man har en formue der overstiger 10.000 kroner.

Derfor kan det langt bedre betale sig, at du er opdateret og kan forstå dagpengereglerne for det er faktisk en bedre forretning for dig i længden. Du vil ende med at få flere penge udbetalt, hvis du skulle blive arbejdsløs, og samtidig vil du have adgang til alle de andre medlemsfordele, som a-kassen tilbyder. Oftest er dette rådgivning og kurser samt workshops, netværksmøder og flere andre ting, som du kan drage fordel af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *