Pas på de ansatte

Pas på de ansatte

I rigtig mange danske virksomheder, er det der sælges viden og dermed ens ansattes viden. Det er derfor også de ansatte, der er ens absolut vigtigste ressource. Det kan derfor også give gode resultater i virksomheden, hvis man forstår at passe godt på dem og deres helbred deres fysiske såvel som psykiske. Man bør tænke lige over, at dine ansatte ofte bruger de fleste af deres vågne timer på arbejdspladsen, og at det derfor skal være et rart sted at være.

Mange ansatte i Danmark, bruger rigtig mange timer på at sidde på en kontorstol og nogle vil måske ikke mene, at dette er nedslidende. Men selvom det ikke er det samme som at flytte stiladser eller mursten, så er det noget der er meget hårdt for især ryk og nakke. Det er derfor helt essentielt at du både investere i gode kontorstole og gode hæve sænkeborde som disse til dem. Disse fysiske rammer er det helt basale, og noget der skal være i orden. At de er det, betyder dog ikke, at du blot kan læne dig tilbage som leder, og tænke at du nu har gjort dit. Der er mange andre faktorer, der spiller ind i at være en god arbejdsplads.

Gode madordninger og sund kost

I en travl hverdag er det med al sandsynlighed ikke i alle tilfælde, at det lige er madpakken, der kommer til at have førsteprioritet. Det er samtidig noget af det det stjæler ens fritid. Derfor kan det være en rigtig god ide at få lavet en god frokostordning og eventuelt frugtordning. På den måde kan man hjælpe til at sikre en sund kost hos sine ansatte og det skaber ofte sammenhold at man sidder og spiser og gerne spiser det samme.

Motionscenter som en gode

Det ses hos flere og flere virksomheder, at de tilbyder motion til deres ansatte. Enten i form af motion i arbejdstiden, hvor det er en del af arbejdet. Det er ikke nødvendigvis alle der har lyst til dette, så at gøre det til at krav, kan være en farlig bane at bevæge sig ned af, men at give muligheden vil ingen være sure over. Især i virksomheder hvor der er meget “stillesidning”, kan det være en god ide at tænke motion ind i selve arbejdstiden, for at få rørt kroppen.

En anden måde man kan gøre det på, at ved at betale medarbejderes abonnementer i fitnesscentre. Her slipper de dog ikke for at blive beskattet, til gengæld kan de gøre det i deres eget tempo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *