8 gode råd til dig der vil være iværksætter

8 gode råd til dig der vil være iværksætter

Mange danskere går med en iværksætter drøm i maven, men inden du kaster dig ud i eventyret, er det nødvendigt, at have tilstrækkelig viden for at komme ordentligt fra start. Det er vigtigt, at have gjort sig nogle overvejelser, og det er essentielt at have en forretnings plan. Det er derudover også nødvendigt, at analysere på det marked du ønsker at bevæge dig ud, da det er en klar fordel på forhånd at vide, hvordan netop din virksomhed skiller sig ud fra andre. Det er naturligvis en umulighed, at vide alt fra start, da iværksætteri er et nyt felt for de fleste iværksættere, og de fleste naturligvis laver nogle fejl undervejs. Det handler i høj grad også om, learning by doing. Det er blot de foregående overvejelser som er nødvendige.

De gode råd

  1. Hvem vil du gerne sælge til?

Det er nødvendigt at lave en markedsanalyse inden start, for at blive klogere på, om der er et marked for det du ønsker at sælge. Kort sagt, er der et marked? Hvilke konkurrenter har du? Det kan i høj grad være fordelagtigt, at have gjort sig disse overvejelser, for i højere grad ar sikre succes.

  • Afstem forventninger, hvis i er flere

Før start, er det nødvendigt at have det samme udgangspunkt, hvis man er flere om at starte en virksomhed. Det er vigtigt, at have klare rammer for samarbejdet. Det er også en klar fordel, at være enige om en ejeraftale, såfremt nogle af stifternes behov eller målsætninger skulle gå hen og ændre sig.

  • Budget

Det kan være en fordel, ikke at gå ud og tage et stort banklån til at starte med. Det kan hurtigt komme til, at handle for meget om stresset, som er forbundet med at have store lån til investeringer. Det kan derfor være en fordel, at have kontor hjemme, og klare det meste selv, hvis det kan lade sig gøre.

  • Søg rådgivning

Ingen er eksperter i alt, det er et faktum, og det er en klar fordel at være klar over. Det er fornuftigt at søge rådgivning ude. Det kan i nogle tilfælde, være en fordel at hyre en konsulent eller revisor. Det er dog en individuel vurdering.

  • Udvid dit netværk

Det er en god ide, at komme ud og netværke fra dag ét. Det er den bedste måde, at komme ud med sine services eller sit produkt på.  

  • Omdømme

Hold øje med, hvad der bliver skrevet om dig og din virksomhed online. De sociale medier spiller en stor rolle, hvorvidt du får succes eller ej.

  • Gør dig synlig

Sørg for at din virksomhed er synlighed, når der bliver søgt på søgeord relateret til din virksomhed. Det er i den forbindelse en god ide, at bruge tid på at søgemaskineoptimere din sine. Derudover er det fordelagtigt, at være registreret hos Google MyBusiness. Derudover er det vigtigt, at have en Facebook side etc.

  • Likviditet

Det er vigtigt, at betale sine regninger til tiden. Det er en dårlig ide, at få sig en utilfreds leverandør. Derudover, er det vigtigt at huske, at der skal betales moms, formentlig en gang hvert halve år. Det er surt, ikke at have taget stilling til det.

Få styr på det praktiske

Det er nødvendigt, at have styr på alt det praktiske inden start. Når du først er i gang, skal dit fokus helst være på, at føre din virksomhed til succes. Det er derfor en god ide, at have styr på de lovgivningsmæssige regler, for at kunne fungere som ny virksomhed. Det er eksempelvis et EU-krav at virksomheder, på nær enkeltmandsvirksomheder, skal have en LEI-kode (Legal Entity Identifier). En LEI-kode er i simpelt sprog et internationalt CVR nummer. Det er nødvendigt at have for, at handle med værdipapirer eller derivater, herunder valutaterminsforretninger, som kan handles på børser eller andre finansielle handelssteder i Europa. Det er muligt at ansøge om en LEI-kode på leikode.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *