5 tiltag som gør, at din bolig kan sælges i fremtiden

5 tiltag som gør, at din bolig kan sælges i fremtiden

Hvis du kører en tur på landet, vil du hurtigt opdage, at der står en række huse, som er faldet helt sammen. Det er nogle gamle huse, som ingen har lyst til at overtage, fordi de godt ved, at der vil være et kæmpe arbejde i dem.

Her får du 5 råd som gør, at du kan sælge dit hus i fremtiden. Ingen af rådene gør din bolig mere værd, og det får mange til fejlagtigt at tro, at disse ting ikke er vigtige.  Men hvis du aldrig går op i disse råd, vil det også blive svært eller direkte umuligt for dig at sælge dit hjem i fremtiden. Det skyldes, at et hus har brug for vedligeholdelse, hvis det fortsat skal have værdi i fremtiden, ellers ender værdien med at forsvinde.

1. Få nye vinduer

Indeklima har kæmpe betydning for din bolig, og derfor er det også en god idé at holde øje med, om alle dine vinduer er tætte. Hvis du har ældre vinduer, er det en god idé at udskifte dem, da det vil give din bolig et bedre indeklima.

Med gode vinduer vil du også spare penge på din varmeregning, og det skyldes, at varmen ikke bare forsvinder for dit hjem. På den måde kan du med 3-lags vinduer lettere sørge for, at din bolig ikke bliver kold og klam.

Det ender med at skade boligen, hvis du ikke har styr på det.

 

2. Få bedre isolering

Det er lidt det samme som med vinduer. Du skal holde øje med, om der er sket noget nyt. I nyere huse er der højere krav til isolering, end der var i gamle huse. Det har man valgt at gøre for at gøre husene mere miljørigtige.

Det får større og større betydning, om du har et miljørigtigt hus, da unge hellere vil købe et nyt hus, hvis dit hus bruger absurde mængder strøm.

I de fleste hjem er det muligt at lægge mere isolering. Faktisk lægger man ofte dobbelt så meget, som man gjorde i gamle huse.

Det er desuden noget, som du vil nyde godt af, mens du bor i huset, da du får en mere behagelig varme om vinteren, og dit hus bliver mere behageligt at være i om sommeren.

 

3. Hold din udendørsarealer flotte

Mange har en tendens til at glemme deres udendørsarealer, selvom det er det første, som folk ser af din bolig. Det er langt lettere at sælge en bolig, hvis den er pæn udefra.

Det er svært at redde en have, som der aldrig er blevet gjort noget ved. Det er langt lettere, hvis du hele tiden passer på den, og så vil det faktisk heller ikke pludselig ende som en kæmpe udgift.

Hvis du har fliser, kan du løbende foretage rensning af fliser, så de altid ser pæne og nye ud. Med det samme at din haveterrasse eller fliser bliver ramt af flisepest, bør du komme i gang med en fliserens. Du kan her læse meget mere om dine muligheder med rensning af fliser her.

Selvfølgelig kan du bare lægge nye fliser, når du en dag vil sælge dit hus. Men så har du også levet med grimme fliser alle de år. Det er langt lettere at vedligeholde din have og fliser løbende, så du bare kan sætte din bolig til salg, når du har lyst.

Når du endelig vil sælge din bolig, er det ikke sjovt, hvis man skal i gang med en masse projekter, inden man kan sætte den på markedet. Når du har besluttet dig for at flytte, så vil du gerne komme af med den så hurtigt som muligt.

 

4. Få et nyt tag

Et tag holder i mange år, så det er ikke, fordi du hele tiden skal udskifte det. Du kan heller ikke få ekstra penge for din bolig, fordi du har fået et nyt tag, da folk forventer, at dit tag ikke fejler noget.

Det vigtige består mest af alt i, at hvis du har et utæt tag, så kommer regn, slud og sne til at ødelægge hele dit hjem på ingen tid. Derfor er det vigtigt, at du løbende tjekker, om dit tag er tæt.

Du behøver som sådan ikke skifte det bare fordi der er gået 30 år, det er mere vigtigt, at du hele tiden handler øje med, om det er tæt.

Regn med at du skal skifte det hvert 30. år, så du ikke pludselig står med en kæmpe ekstraregning for dit hjem.

Lad være med at tænk på tag som en investering, som du kan få hjem ved salg. Se det mere som vedligeholdelse af din bolig som gør, at du i fremtiden stadigvæk kan sælge den.

 

5. Hold øje med moden

Folk kommer ikke til at købe din bolig, hvis den ligner noget for 50 år siden. Ligesom med dine fliserens, kan du selvfølgelig bare lave alt om, lige inden du flytter, men det er sjældent hensigtsmæssigt.

I stedet bør du holde øje med, hvordan moderne hjem ser ud. På den måde kan du hele tiden sørge for, at dit hjem har et moderne look. Du skal typisk regne med at skulle skifte badeværelse og køkken hvert 10. år, da man siger, at disse rum er afskrevet på 10 år.

Det viser meget godt, hvor vigtigt det er, at du hele tiden følger med i tiden. 10 år er lang tid for at badeværelse og et køkken.

Hvis du ikke gider at skulle ændre disse rum hele tiden, mens du bor der, da det koster mange penge, kan du vælge at gøre det engang i mellem, når du har lyst til noget nyt.

Indmaden i dit hus er alligevel ikke ligeså vigtig for boligens fremtidige værdi, da du lettere kan ændre disse tiltag inden et hussalg.

Men du kan ikke forvente at tjene penge på dit hus, hvis et utæt tag har ødelagt det hele.

Du kan ikke undgå at have udgifter, når du har valgt at købe et hus, da det altid vil blive slidt af brug. Du kan ligeså godt passe på det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *