Træn dig sund i naturen

Træn dig sund i naturen

Den danske natur er smuk og skøn – året rundt. Men for mange bremser regnens dråber for aktivitet i naturen, og de erstatter naturen med et kedeligt fitnesscenter. Undersøgelser viser dog, at det er sundt at træne i naturen, og at den friske luft giver dig energi, mens du motionerer. I denne artikel får du råd til, hvordan du kan bruge naturen til et sundere liv. Her får du gode råd til træningsformer, som kan udføres i naturen. Derudover får du råd til, hvordan du kan få børnene op ad sofaen og ud på naturens store legeplads.

Løb dig til ny energi

I kold og mørkt vejr lokker løbebåndet måske mere end naturen. Dog viser undersøgelser, at det er både sundere og hårdere at løbe i naturen, hvilket blandt andet skyldes tre af naturens egne belastningsmaskiner. Når du løber i naturen cirkulerer vinden, og ofte resulterer dette i modvind på løbeturen. Selvom du måske finder vinden irriterende, så har den faktisk en konditionsfremmende effekt, som vil gavne din sundhed. Vinden virker nemlig som en stor modstand, som gør, at du forbrænder 6% mere energi, end hvis du løb indenfor på et løbebånd. Derfor skal du måske se vinden mere som en løbeven end en fjende?

Naturen tilbyder ofte terræn, som kræver ekstra kræfter af dig som løber. Når du løber i terræn aktiverer du ligeledes mange muskelgrupper, hvilket giver dig en sund belastning af mange muskler. Hvis du derimod løber på løbebånd, er underlaget helt jævnt, hvilket kan give dig en meget monoton belastning af kroppen, som på sigt kan give dig problemer og løbeskader.

Allervigtigst kan naturen give dig et mentalt overskud, når du løber udenfor. Når du løber udendørs, kan du samtidig nyde naturens smukke omgivelser, især hvis du vælger en rute i skove eller på stranden. Derudover virker den friske luft beroligende på huden og undersøgelser viser ligeledes, at frisk luft kan være godt for hjerne og hukommelse. Efter en hård arbejdsdag har hjernen brug og ro og hvile, og denne terapi kan den friske luft give dig. Derudover kan den friske luft have en positiv indvirke på sygdomme som angst og frygt.

 

Mountainbike i skoven

Har du lyst til at prøve kræfter med en sjov og udfordrende motionsform, som foregår i naturens smukke omgivelser? Så er mountainbike lige noget for dig. Derfor får du nu en lille guide, som gør dig klar til din første mountainbiketur.

Først og fremmest skal du anskaffe dig en mountainbike. En mountainbike kan fås i mange forskellige prisklasser og designs, hvor et godt råd er at sætte kvalitet i første række. Det er nemlig vigtigt, at din nye mountainbike er sikker og let, så du kan køre i skoven, hvor terrænet ofte er en udfordring. Hos mange cykelforretninger kan du prøvekøre cyklerne inden købet, så du ved, hvilken cykel der passer bedst til dig og dine behov. En god idé er ligeledes at leje en mountainbike, så du kan få en fornemmelse for dine behov, inden du investerer i din egen mountainbike.

Hvis du bor tæt på et skovområde, kan du køre din første tur på mountainbike her. Her er det nemlig en stor fordel for dig, hvis du kender området i forvejen, eftersom det kan være svært at agere i et helt nyt terræn – specielt hvis du er ny mountainbikekører. Hvis skoven har stier, skal du starte med at køre på disse. Hvis du senere bliver tryg ved området og cyklen, kan du bevæge dig udenfor stierne. Jo mere træning du får, jo mere eksperimenterende bliver du, og til sidst kan du måske køre både op og ned ad skovens bakker, langt væk fra de sikre skovstier.

Foruden en kilde til motion er mountainbike en sjov og underholdende motionsform. Hele teknikken omkring kørslen er sjov og lærerig, og du vil hurtigt mærke, hvordan du kan blive en bedre mountainbikekører ved at øve dig på skovens udfordrende terræn. Derfor kan du med fordel dele dine sjove oplevelser med venner og familier, hvor I sammen kan udforske skovens mange mountainbikespor.

Hvis vintervejret byder på regn, sne og frost, kan du sagtens bruge din mountainbike til at køre på de almindelige landeveje. På denne måde kan du holde formen om vinteren uden at udsætte dig selv for fare på skovens glatte og dermed ekstra udfordrende underlag.

 

Lad børnene være aktive i naturen

Sidder dine børn gerne hele eftermiddagen foran computeren, fjernsynet eller iPad’en? Mange danske børn er fastfrosset til de teknologiske underholdningsformer hver eneste dag – hvilket er skam. Naturen byder nemlig på en masse sjove oplevelser og kan bruges som en stor naturlegeplads for børn i alle aldre. For at aktivere dine børn i naturen kan det være en god idé at købe udendørs sportsudstyr til haven. Med et fodboldmål, en trampolin eller en basket bane vil dine børn måske rejse sig fra sofaen og finde glæden ved udendørstræning og leg. Ved at klikke her kan du se et stort udvalg af legeredskaber til børn, samt alt andet inden for hus og haveliv.  Med et løbehjul eller et sæt rulleskøjter kan dine børn ligeledes få motion, samtidig med sjov og leg.

Zelfs als jonge volwassene ervaren sommige volwassenen zeer vaak ED, en sommige personen kunnen cialis wie häufig moeite hebben zonder seks gedurende een lange periode. Het is misschien beter om een ​​paar maanden of twee te wachten voordat je begint.

Du kan ligeledes lokke børnene med ud på en løbe- eller cykeltur. Her kan hele familien dyrke motion sammen og dermed opleve glæden ved naturen som motionsredskab. Hvis dine børn er unge og derfor ikke kan cykle eller løbe, kan du ligeledes tage dem med ud på en naturlegeplads. Dine børn vil elske at lege på legepladsen, hvor de samtidig kan bruge dagens energi. Sandsynligvis vil turen være et hit hos børnene, og de vil efterfølgende ønske at komme igen jævnligt. En super god måde hvorpå du kan aktivere dine børn, samtidig med at de kan lege sammen og have det sjovt.

Husk, at det er dit ansvar at aktivere dine børn, og at det altid er sundere at komme ud i naturen, end at bruge for meget energi på teknologiske underholdningsformer. Børn har brug for frisk luft til hjernen, specielt efter en lang og krævende skoledag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *