Tips til selvsalg

Tips til selvsalg

Ønsker du at minimere omkostninger ved din flytning? En ejendomsmægler er en yderst dyr del af dit salg, så hvorfor ikke bare klare det selv? Selvsalg er blevet yderst populær, da der findes mange udførlige guides til, hvordan man selv kan sælge sin bolig. I denne artikel har vi samlet en række tips til, hvordan du selv kan stå for salget af din bolig.

Den korrekte prisfastsættelse

Inden du sætter din bolig til salgs, så er det essentielt, at du først vurdere salgsprisen for din bolig. For at få den mest optimale pris for din bolig, kan du undersøge de nuværende samt de tidligere boligpriser i nærområdet. På den måde får du et realistisk indblik i, hvad prisleje du skal sætte. Det er vigtigt, at du vurdere salgsprisen korrekt, da du ellers kan risikere, at du enten får for lidt for din bolig eller at du sætter prisen for høj og derfor vil liggetiden stige, da ingen er villige til at betale den pris, som du har vurderet din bolig til. Derfor er der mange, som vælger at kontakte en ejendomsmægler, således de får en korrekt vurdering af din boligs salgspris.

 

Indhent dokumenter

Der er en række vigtige dokumenter, som du skal indhente, når du selv står for salget af din bolig. Det omfatter blandt andet følgende:

  • Tingbogsattest
  • Forsikringspolicer
  • Vedtægter samt regnskab fra grundejerforeningen
  • Isoleringsattester (ligeledes hvis der er blevet renoveret siden isoleringsattesten blev lavet)
  • Jordforureningsattest

Alle overstående oplysninger kan du finde ved hjælp af internettet. Bemærk, at dette blot er et uddrag af de dokumenter, som du skal have fingrene i, så du kan videregive de nødvendige dokumenter til en køber.

 

Markedsfør din bolig

I forbindelse med at din bolig skal markedsføres, er det fordelagtig at investere i, at en professionel fotograf kommer ud og tager nogen billeder af din bolig. Tænk blot selv over, om du nogensinde ville klikke ind på en bolig, hvor billederne virkede amatøragtige. Nej vel? Billederne af din bolig er vigtige for din salg.

 

Der findes mange måder, hvorved du kan markedsføre din bolig. Du skal selvfølgelig vælge de måder, som giver mening for din bolig. Hvis du skal sælge en lille bolig, som er ideel til ældre, så skal din bolig næppe markedsføres på Facebook, men nok nærmere i en avis. Hvis du skal sælge en alsidig bolig, er det en god idé at vælge mere end en enkelt platform, da flere potentielle købere dermed får øje på din bolig.

 

Åben hus

Det er langt de færreste mennesker, som køber et hus, som de ikke har set i virkeligheden. Derfor skal du selvfølgelig holde åben hus, således potentielle købere kan komme og se boligen ordentligt. Det er en klar fordel, hvis du gør en række forbedringer inden du afholder et åben hus. Nogen små investeringer kan gøre den helt store forskel. Sørg derfor, at du har gjort din bolig hovedrent. Hvis du for eksempel har et hullet vattæppe liggende, så skal du selvfølgelig skifte det ud med et nyt tæppe fra House Doctor. Sørg for at du giver det bedste førstehåndsindtryk af boligen til potentielle købere, og selv små tricks som at have friske blomster har en indvirkning på, hvorvidt du får boligen solgt eller ej.

 

Afslut handlen

Når du har afholdt det perfekte åben hus arrangement, så er der forhåbentlig nogen, som byder på boligen. Hvis dette er tilfældet, kan det være fordelagtig, at du kontakter en boligadvokat, som kan varetage det sidste af handlen. Der er den masse juridiske dokumenter, som der skal udarbejdes, og det er de færreste som selv kan varetage opgaven. På boligadvokateroversigt.dk kan du finde en kompetent boligadvokat, som giver både dig og køber en tryg boligaftale.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *