Tag i biografen og få en god oplevelse

Tag i biografen og få en god oplevelse

De fleste har været i biografen på et eller andet tidspunkt i deres liv, men ofte glemmer vi at tage i biografen, da der i dag findes forskellige former for streaming-tjenester, som folk i højere grad benytter sig af, når de skal se en film.

Flere udbydere tilbyder i dag også, at man kan leje film direkte hos dem for x antal beløb, hvorved filmen vil være tilgængelig i eksempelvis 24 timer. Mulighederne er i dag mange, men det er stadig ikke den samme oplevelse at sidde hjemme i stuen foran sit fjernsyn, i forhold til at se en film i biografen.

Ofte er lyden bedre og billedet markant større, hvilket samlet set giver en større og bedre oplevelse. Det koster selvfølgelig også nogle penge at tage i biografen, men så er det blot at spare op i et par måneder eller ønske sig et gavekort til en biograftur.

Giv en biotur i gave

Giv en biotur i gave til en, du holder af, eller en filmglad bekendt i din omgangskreds. På Sendentanke.dk har de 5 forskellige biograf gavekort, hvoraf gavekortene kan bruges i mere end 70 forskellige biografer i Danmark.

Samtidig er en biograftur altid en god gaveidé, hvis du ikke ved, hvad du skal finde på, da du altid kan invitere dig selv med, hvis du selv har en film, du rigtig gerne vil se.

Har du derfor en filmglad ven, veninde eller en i din familie, og gerne vil glæde dem med en nyttig gave, så er et gavekort til en biograftur en rigtig god overraskelse. Gyldigheden er på 12 måneder, hvis du køber det inde hos Sendentanke.dk.

Print selv dine biografbilletter ud

Selvom det i dag er muligt at nøjes med at vise sin biografbillet via sin smartphone eller på e-mail, foretrækker flere stadig at kunne printe deres billetter ud selv. Nogle samler på deres biografbilletter, mens andre blot finder det nemmere at have dem fysisk med – frem for på en skærm.

Papirbilletterne er ikke afskaffet, men for det meste, når man bestiller sin billet inde på eksempelvis Kino.dk, vil du i dag få muligheden for at vælge mellem papir eller en digital billet. I andre tilfælde, vil du på din kvittering, når du køber din billetter online, finde et nummer/ en stregkode, som du kan bruge i billetstanderne i biografen for at få dine billetter printet ud i fysisk form.

Tjek derfor altid når du bestiller dine billetter online, om du har valgt at de skal være i digital form eller i en fysisk form.

Kommende biograf film

Konstant kommer der nye film i biografen, men det er langt fra alle film, der er rettet imod en. De film du finder spændende, synes andre måske er kedelige og omvendt. Hvilke kommende biograf film som du finder interessant, afhænger i høj grad af, hvilke genre du godt kan lide.

Har du fået et gavekort til en biograftur i gave, kan du med fordel holde øje med hvilke film, der kommer i biografen fremadrettet, og hvilke film du finder interessante, som du vil kunne indløse dit gavekort på.

Besøg Danmarks største biograf

I København på Vesterbro ligger Nordisk Film Biografer Imperial, som er den største biograf i hele Skandinavien med sine 1.002 sæder. Det gør den samtidig også til verdens største Dolby Atmos-biograf.

Biografen slog dørene op første gang i november år 1961 og har, lige siden dengang, være en foretrukken vært for landets gallapremierer på diverse film og store særarrangementer. Den enorme store biograf er også stedet, hvor folk ofte lægger sig i kø til de store forsalg.

Biografsalen fik sig en totalrenovering i år 2013, og fik et nyt lærred på hele 142 m2, nye sæder og belysning samt Dolbys pt. mest avancerede lydsystem, Dolby Atmos.

Den totale renovering af biografsalen gav i 2015 pote, da Nordisk Film Biografer Imperial modtog prisen ”Classic Screen of the Year” af the International Cinema Technology Association (forkortes ICTA).

Med prisen er ICTA med til at hædre biografer i hele verden, der både har en spændende historie at fortælle og er succesfulde i deres område. Samtidig skal biografen være helt i front, når det gælder den nyeste biografteknologi.

Historien bag biografen

Den første biograf i verden blev bygget og udviklet i Grand Cafés på Boulevard Des Capucines i Paris. Den første biograf forestilling, der blev vist, foregik d. 28 december tilbage i år 1895 og tiltrak allerede den gang stor opmærksomhed, blandt folk fra nær og fjern. Det var første gang, at det nu var muligt, at projektere film op på et stort lærred, hvilket var revolutionerende og samtidig en af grundene til,at filmindustrien, den dag i dag, blevet så kæmpestor og stadig er eksisterende.

I Danmark var den første permanente biograf Kosmorama, som åbnede på Østergade 26 i København d. 17 september år 1904. Lige siden har biograferne spredt sig overalt i hele Danmark, til både de største byer og de mindre byer. I dag er der mere end 150 velfungerende biografer store som små fordelt rundt i hele Danmark. Desuden er verdens ældste biograf beliggende i Danmark nærmere betegnet Korsør og er stadig i bedste velgående den dag i dag.

Sådan er biografen i dag

Biografen er i dag blevet en fast del af det danske samfund og noget alle er opvokset med i større eller mindre grad. Mange i dag forbinder biografen med familie, kæreste eller venner, da det er en speciel oplevelse at sætte sig til rette inde i det store mørke rum med sin sprøde popcorn og iskolde sodavand med et kæmpe stort lærred foran sig. Det er bare en speciel oplevelse, frem for at opleve det gennem ens fjernsyn.

Hvis de danske biografer fortsat skal eksistere, bør vi alle en gang imellem tage i biografen, da det ellers måske kun er et spørgsmål om tid, før mange lukker grundet mindre omsætning, som følge af de mange streaming-tjenester og andre muligheder, folk har derhjemme. I sær biograferne i de mindre byer kan have svære ved at hamle op med, på grund af de mange alternativer folk har i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *