Tag din drømmeuddannelse

Tag din drømmeuddannelse

Sommerferien er for mange et overstået kapitel, og det betyder tilbage på enten arbejdspladsen, til studiet eller måske en ny tilværelse på gymnasiet eller andre uddannelsesformer. Har det inspireret dig at se andre skulle i gang?

Klar til uddannelse

Vi er alle forskellige og har forskellige liv. Derfor er det også meget individuelt, hvad man har gjort sig af tanker uddannelsesmæssigt i fortiden men også i fremtiden. Nogle er taget direkte fra folkeskolen ud på arbejdsmarkedet og samlet sig en stor mængde erfaring med i bagagen.

Nogle har været på efterskoler, taget 10. klasse eller er måske hoppet direkte over i gymnasiale uddannelser som STX, HHX, HTX, EUX eller lignende. Ingen har den samme historie, og det er også forskelligt, hvad man går og drømmer om.

Det er vigtigt at pointere, at lige meget hvor man er livet, er det aldrig for sent at komme tilbage på skolebænken, hvis det er det, man går og drømmer om. Hvis man er klar til et nyt kapitel uddannelsesmæssigt, er det om at gøre det, for det kan lade sig gøre for alle.

Det kan også være, du lige er blevet færdig med folkeskolen eller et år på efterskole. Det kan være svært at vide på det stadie i ens liv, hvad man har lyst til at lave fremadrettet. Derfor er det også vanskeligt at tage beslutningen om, hvilken retning man skal gå, og om man overhovedet skal læse videre og måske arbejde i stedet?

Der er efterhånden kommet mange forskellige former for gymnasiale uddannelser, også dem der henvender sig mere til de kreative og håndværksinteresserede sjæle, som for eksempel EUX men også EUD, som er til den, der hurtigt vil ud i handelsverdenen.

Sidder du fast på jobbet?

Hvis du er fast i job og måske har været det i lang tid, er det også altid muligt at videreuddanne sig, få kurser og opkvalificere sin egne kompetencer.

At tage nye fag eller kurser kan ofte give dig nye opgaver og ansvarsområder på arbejdspladsen, som kan være med til at give dig et længere og mere spændende og afvekslende arbejdsliv.

Derfor kunne det være værd at overveje, hvis du føler, at du sidder fast i din jobfunktion på nuværende tidspunkt.

Spring ud i det

Hvis du er nogle af førnævnte scenarier: Enten klar til uddannelse eller klar til videreuddannelse er det bare om at gøre noget ved og springe ud i det med et åbent sind.

Hvis du bor i Kolding-området, er der heldigvis mange muligheder, da International Business College, IBC, tilbyder flere forskellige former for uddannelser for folk på forskellige stadier og med forskellige forudsætninger og interesser.

Hvis du er klar til at kaste dig ud i et nyt uddannelseseventyr, kunne det være oplagt for dig at læse mere, om hvad IBC har af uddannelser og finde den, der passer til dig på Ibc.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *