Guide: Sådan minimerer du travlhed og stress i hverdagen

Guide: Sådan minimerer du travlhed og stress i hverdagen

Efter en længere periode med travlhed kan du opleve, at de første små stresssymptomer begynder at vise sig. Du oplever måske, at det er blevet sværere at falde i søvn, du gemmer oftere ting, du skal huske eller måske har du svært ved at koncentrere dig. Det er ikke usædvanlige reaktioner på en periode med øget travlhed, og er ikke i sig selv farligt, hvis det blot er for en begrænset periode. Dog er det rigtigt vigtigt at lytte til sin krop, og tage hånd om dem så ikke en periode med travlhed og stress bliver til en permanent tilstand.

Sluk mobilen og begræns den tid du er tilgængelig for andre

Den bedste måde at komme stress symptomer til livs er ved at give dig selv ro. Træk stikket, hold en pause og giv dig selv et mentalt frikvarter. En af de helt store syndere når det kommer til ro er vores mobiltelefoner. De er med os overalt, og kan med et hav af forskellige apps være en hjælp i næsten alle aspekter af vores hverdag. Men selvom mobiltelefonen til tider er en stor hjælp, så er den også en stressfaktor. Når vi er tilgængelige hele tiden, har vi aldrig ro. Derfor er det en rigtigt god ide at begrænse den tid, du er ved telefonen. Det kan du gøre ved at slukke mobilen efter kl. 18, fjerne notifikationer fra dine mails eller fjerne adgangen til dine sociale medier.

Det samme gælder babyalarmer og andre larmende udstyr, som kan forstyre din afslapning. Evt få passet børnende eller lade barnet sove tæt på dig.

Hvis du alligevel savner at kunne holde styr på tiden, så kan du i stedet finde dit armbåndsur frem. Det vigtigste er at sætte farten så meget ned, at din krop opdager, at den ikke behøver at være i alarmberedskab mere.

Gør noget godt for din krop og sind

Vi ved det godt, det er mange gode grunde til at dyrke motion. Vi plejer vores fysik, og bliver stærkere mentalt. Men ovenpå en travl og stresset periode kan motion også bruges aktivt til at komme ovenpå og ud af de stresssymptomer dom du oplever. Med træning har du muligheden for at skabe et rum, hvor du ikke kan andet end at være tilstede hvor du er. Du kan ikke svare på en mail, mens du løfter vægte, eller besvare et telefonopkald mens du løber, du kan derimod bruge tiden på at få styr på dit tankemylder. En anden fordel ved træning er, at vi udskiller en lang række hormoner, som har en indflydelse på vores velvære. De mest kendte er muligvis dopamin, serotonin og endorfiner, som alle bidrager til vores gode humør, evnen til at blive motiveret, holde fokus og sikre en god døgnrytme. Det vigtige ved motion er at være opmærksom på, at træningen ikke bliver endnu en pligt og plet på din dårlige samvittighed som vil stresse dig mere.

Lyt til din krop og undgå følelsen af stress

Det er ikke kun ved hård motion, at vi kan få gavn af de hormoner. Også ved langsommere motionsformer som yoga og gåture kan du få gavn af kroppens eget apotek. Fordelen ved yoga er at du, kombineret med fysiske øvelser, lærer at kontrollere åndedraget, og at lytte til de signaler din krop sender dig, på den måde kan du måske undgå stresssymptomer i fremtiden. Du kan hjælpe dig selv et godt stykke af vejen, ved at anskaffe et smartwatch. Leder du efter et smartwatch med et mere klassisk udtryk, så kan du med fordel se på ure fra Michael Kors. Med sådan et kan du tracke din hjerterytme og på den måde få et overblik over din krops velbefindende samtidig med, at du blandt andet kan høre musik på din tur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *