Slip af med din eksamensskræk

Slip af med din eksamensskræk

Eksamensskræk er noget, der plager mange danske unge. I værste fald kan det bliver så slemt, at de ikke længere er i stand til at gå op til eksamen og dermed ikke kan få en uddannelse. Der er ikke nogen magisk måde at slippe af med eksamensskræk på, men vi har alligevel nogle gode råd her, som måske kan hjælpe en smule.

Skab dig en rutine

En af de bedste midler mod eksamensskræk er at skabe dig en rutine. Her menes der, at du specifikt skal sætte dig ned og skrive en detaljeret plan for, hvad du skal i dagene op til eksamen. Denne metode er effektiv, fordi du hele tiden fokusere på næste skridt i planen frem for selve eksamenen. Dette kan være enormt behjælpeligt, så der ikke unødigt bliver pisket en stemning af nervøsitet op før eksamen.

Det er meget individuelt, hvor detaljeret en plan folk har brug for, så prøv dig frem. Bare sørg for at hvert trin i planen føles som en succes, når det bliver klaret.

Mærk dig selv

Mange føler slet ikke, at de er sig selv, når de er til eksamen. Det gør det svært at præstere godt, for man kan ikke holde styr på sit hoved.

Et rigtigt godt råd er sørge for at mærke dig selv, når du er til eksamen. Start med tage et par dybe indåndinger. Du kan også sige, at du helst vil stå op under eksamen, hvis det gør dig mere tryg. Mærk gulvet under dine fødder og fokuser på nuet, som du er i. Det er vigtigt at huske på, at lærer og sensor bare er mennesker. Du kan snakke med dem, og de vil også vise forståelse, hvis du har specielle anmodninger. De har oplevet eksamensnervøsitet før og vil gerne hjælpe dig igennem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *