Sådan kan du spare penge i privaten

Sådan kan du spare penge i privaten

Hvis det strammer lidt til i økonomien derhjemme, kan det være en fordel at kigge på, hvor man kan spare nogle nemme penge. Det kan både være i de faste udgifter, men også når man er nødt til at foretage nogle køb eller investeringer, hvor der ofte kan være mange penge at spare ved meget lidt research. Læs mere her.

Vores verden bliver mere og mere kompleks med flere og flere teknologiske muligheder. Det har skabt nogle fordele for de fleste, da man nu kan kommunikere på tværs af kloden, opleve nye kulturer lynhurtigt eller bede om hjælp fra andre typer af mennesker. Det har dog også betydet, at vi bruger flere penge end nogensinde før.

Rigtig mange private kæmper med at få tingene til at løbe rundt, for når der både er børn at forsørge, kæledyr, fritidsaktiviteter og et stort hus ved siden af jobbet, så kan det hurtigt blive både travlt og dyrt at have styr på det hele. Men hvordan skærer man så lidt ned på de samme udgifter? Det har vi kigget nærmere på i denne artikel.

Sammenlign priser

Et af de smarte steder at spare penge er ved at sammenligne priser hver gang, du skal købe noget. Det betyder kort sagt, at du skal sætte dig en smule ind i, hvor du kan finde varerne billigst. Der er rigtig mange eksempler på, at det kan svare sig at sammenligne priser. Du kan fx gøre det på denne side, hvor du stort set kan finde alle produkter.

Når du sammenligner priser, foregår det på en ret simpel måde. Du har måske fundet et produkt, som du står og mangler, og nu vil du gerne finde ud af, hvor du kan få det til den bedste pris. Det kan både være et helt specifikt produkt eller en mere generel ting. Hvis du vil have den mest præcise sammenligning, bør du dog søge efter den konkrete model.

Herefter vil sammenligningssiden vise dig resultater for modellen, som udbydes på forskellige sider. Det vil give dig et hurtigt overblik over, hvor du kan finde modellen billigst, eller måske nemmest, hvis der også er fysiske butikker i sammenligningen.

Kig på madbudgettet

Madbudgettet er et af de områder, hvor man bruger allerflest dumme penge, hvis man ikke har styr på tingene. Det er selvfølgelig en absolut nødvendighed at få mad og drikke, og man vil aldrig kunne skære dette forbrug væk. Man kan derimod sagtens kigge på nogle ting, så der ryger nogle væsentlige procenter. Først og fremmest kan man kigge efter gode tilbud, og det er faktisk ikke noget, som behøver at tage ret meget tid. Kig to tilbudsaviser igennem og find ud af, hvad du skal have. Planlæg lidt af din madplan ud fra, hvad der er tilbud på, for det er ofte forskellige ting fra uge til uge.

Det er en rigtig god idé at få lavet en indkøbsseddel, før du tager ud og handler, for det kan spare dig for mange unødvendige køb i dit madbudget. Brug et par minutter hjemmefra på at undersøge, hvad du mangler, og skriv det så på sedlen. Så undgår du at stå i butikken og tænke over, om du egentlig mangler forskellige ting derhjemme.

Lav færre impulskøb

Der er heller ingen tvivl om, at der bruges rigtig mange dumme kroner på impulskøb, og det er et sted, hvor der virkelig kan skæres ned i budgettet. Impulskøb kan være mange ting, men oftest sker det, når man lige falder over noget, som man egentlig ikke mangler, men som kunne være meget rart. Det kan fx være:

  • Tøjkøb efter en gåtur i byen. Det var egentlig slet ikke planlagt, men pludselig lå der en flot trøje, og så kunne den ligeså godt komme med hjem.
  • Kaffekøb. Det lyder som småting, men der bliver brugt ekstreme mængder på dyr kaffe i Danmark hver dag. Det koster højst et par kroner at lave sin egen kaffe, men i stedet vælger mange at falde for café-priserne til 45 kroner stykket. Køber du blot ti af disse kopper om måneden, skal du altså lige lægge 450 kroner til dit budget.
  • Snackkøb i supermarkederne. De fleste af os kender det: Vi har bare lyst til en masse lækkert, fordi vi ikke har fået spist nok. Det ender med, at vi køber en masse unødvendige ting, som vi ikke har brug for.

Køb brugte ting

Hvis du gerne vil tage besparelserne et stykke videre, så kan du også overveje at købe nogle af dine ting brugt. I starten kan det for nogle være grænseoverskridende, for man vil gerne have sit helt eget, som ikke er brugt af andre. Det behøver dog ikke være så slemt at købe brugte ting, for de kan være præcis lige så gode og skabe lige så stor personlig værdi, som nye ting kan.

Du kan stort set købe alle ting brugte i dag, og her er nogle eksempler på, hvad du fx kan kigge efter:

  • Det er selvfølgelig ikke et nyt fænomen, at man kan købe brugte biler. Det skifter meget, om markedet er bedst til nye eller brugte biler, men der er i hvert fald gode muligheder for at finde rigtig gode biler på brugtvognsmarkedet.
  • Tøj. Det kan være lidt mere vanskeligt for nogle at skulle købe andres brugte tøj, men markedet er vokset markant i de seneste år, og der kan være mange penge at hente på stort set ubrugt tøj. Salgene sker ofte pga. fejlkøb, og du skal derfor ikke altid være bange for, at tøjet er helt nedslidt. Det tjekker du selvfølgelig, før du køber det.

Få styr på dine abonnementer

Du kan også spare en masse penge, hvis du tjekker alle dine abonnementer igennem og finder ud af, om det kan gøres billigere. Det kan fx være klogt at tjekke mobilabonnementet, for man kan let have aftaler, hvor man slet ikke har brug for det hele. Undersøg om du kan skære ned på mobilabonnementet, eller om det måske vil være okay at vælge en lidt mindre tv-pakke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *