Sådan kan du rejse billigt i 2017

Sådan kan du rejse billigt i 2017

Priserne på flyrejser bare falder og falder – og den tendens ser ikke ud til at falde.

Hvor du for år tilbage skulle betale titusindvis af kroner for at besøge Sydamerika, Asien og Australien, er det ture, der rutinemæssigt kan tages for under 5.000 kroner i dag.

Intensiv konkurrence blandt flyselskaberne, ansporet især af det europæiske lavprisselskaber, og lave oliepriser er to af grundende til billigere flybilletter.

I denne artikel sætter vi fokus på, hvordan du i dine kommende 2017-rejser kan spare mange penge på dine rejser – og måske endda vende et forsinket fly til en god forretning for dig.

Tjen penge på flyforsinkelse

aircraft-479772_640-1

En flyforsinkelse er under almindelige omstændigheder det værste du kan blive udsat for næstefter at træde på en LEGO-klods.

Især hvis forsinkelsen betyder, du ikke når dit næste fly, konferencen eller noget lignende dette.

Men med nye EU-regler har du mulighed for at vende en ellers kedelig flyforsinkelse om til en god forretning for dig.

EC261-reglerne betyder nemlig, at du ved en forsinkelse på 3 timer eller mere for fly til, fra eller i EU har ret til en erstatning på mellem 1.800 kroner og 4.500 kroner. Forsinkelsen afhænger af, hvor lang en rejse du er blevet forhindret på.

I realiteten betyder dette, at du kan få en erstatning der er højere end prisen, du har betalt for din billet.

Forestil dig du skal flyve fra Københavns Lufthavn til London Stanstedt. Det kan du i dag gøre for omkring 300 kroner. Hvis du bliver 3 timer forsinket, og det ikke hænger sammen med noget flyselskabet absolut ingen skyld havde i, skal du nu have en erstatning på 1.800 kroner. Flyselskabet taber netto 1.500 kroner (foruden de andre omkostninger i forbindelse med en flyforsinkelse) på din billet.

Det er en dårlig forretning at være forsinket i dag – men det er godt for dig som forbruger.

Rejs til mindre lufthavne

Hvis du skal rejse til London, kan du vælge imellem lufthavnene:

  • London City Airport
  • London Heathrow
  • London Gatwick
  • London Luton
  • Og London Stanstedt

De hedder alle sammen London – men hvor du fra Heathrow kan tage metroen (the tube) ind til byen, skal du køre med bus i over en time for at komme til eller fra Luton og Stanstedt.

De lidt kedelige transportomstændigheder har væsentlig indflydelse på prisen.

Heathrow er således den dyre lufthavne at flyve til, for pladsen er begrænset og det er nemt at komme ind til byen. British Airways og SAS flyver hertil. RyanAir, Wizz Air og EasyJet flyver til gengæld til Luton og Stanstedt ofte for mange gange mindre end hvad British Airways skal have for en tur til Heathrow.

Om denne ene billet er bedre end den anden for dig handler i sidste ende om, hvad din tid er værd. Vil du betale 1000 kr. For at spare 2 timers transport? Så skal du flyve med British Airways til Heathrow. Hvis ikke så er Stanstedt og Luton dine venner.

Vær derfor opmærksom på, om du søger flybilletter til en by eller en specifik lufthavn, når du leder efter flybilletter online. Nogle søgemaskiner – som fx billigeflybilletter.net – viser dig billetter til flere forskellige lufthavne i samme by, mens andre alene søger til én. Og når det sidste er tilfældet, risikerer du, at det ikke er den billigste lufthavn og de billigste flybilletter, du bliver eksponeret for.

Der findes mindre og billige lufthavne, når du ønsker at rejse til ellers populære destinationer som Paris, London, Oslo, Stockholm og de fleste andre store europæiske byer. København er, med Københavns Lufthavn i Kastrup, en af de få reelt monopolistiske byer i Europa. Nærmeste lufthavn er Roskilde Lufthavn og med mindre du har et privatfly, er det en lukket klub!

Flyv uden indtjekket bagage

bmw-1313343_640

Det her punkt har vi med på listen ikke alene fordi, du sparer penge på det – men også bare fordi det skaber en mere behagelig rejse.

Når du rejser uden indtjekket bagage, kan du:

  • lynhurtigt tjekke ind og ud af lufthavnen
  • spare penge på dine billetter
  • og spare besværet med transport af en tung kuffert til og fra hotel og hjem

Hvor meget din håndbagage må veje afhænger af det enkelte flyselskab. De fleste lavprisselskaber ligger på 8-10 kilo. Hvis du kan rejse på 8 kilo eller lettere, bør du være home safe og undgå at betale ekstra for at have pakket en for tung kuffert.

Vær opmærksom på, at det er en fordel at gå ind i flyet som en af de første, når du rejser alene med din håndbagage. Det hænger sammen med, at flyets kuffertplads øverst undertiden fyldesop, når de fleste ombord ikke har indtjekket en kuffert, men proppet en mindre håndkuffert i stedet. Du risikerer at have kufferten stående bagerst i flyet omme ved personalet i løbet af turen, hvor den er sværere at få fat på.

Rejs mens de andre ikke vil rejse

Flybilletter prissættes efter udbud og efterspørgsel.

Det koster mange penge at rejse om formiddagen i starten af en ferieuge, hvor resten af Danmark også drager ud på tur.

Til gengæld betaler du ikke særligt meget for at rejse mellem 2 mindre lufthavne på ubelejlige tidspunkter tidligt om morgenen, sent om aftenen og udenfor de store ferieuger.

Tænk derfor andre menneskers vaner ind, når du køber flybilletter – og forsøg så vidt muligt at undgå disse.

Hvis du gerne vil ud at rejse, men ikke har en planlagt destination, kan du på diverse flyselskabers hjemmesider finde slagtilbud til forskellige destinationer. Per skrivende stund har Norwegian fx gode tilbud på rejser til Faro, Kreta og Istanbul, mens du med RyanAir billigt kommer til London, Dublin og Bukarest.

Få hundrede kroner for en flybillet er ikke mange penge – så mon ikke en spontan tur til Bukarest er en mulighed alligevel?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *