Overvejer du ståltag? 5 Fordele og ulemper ved ståltage

Overvejer du ståltag? 5 Fordele og ulemper ved ståltage

En populær løsning

Ståltage er i høj grad blevet et populært alternativ til mere traditionelle tagbelægninger. Populariteten er stigende grundet den lave pris på ståltage, og de mange forskellige alternativer, hvad angår alsidige profiler og de mange farver, som man kan vælge imellem. Det er i praksis muligt at bestille ståltage i lige præcis den farve man ønsker, hvis bare den bestilte mængde er stor nok. Endnu en fordel ved ståltage er, at hvis du for eksempel ønsker et ståltag, der ligner tegl, men kan konstruktionen ikke bære et tegltag, så kan det løses med et ståltag.

Det er ikke kun de udseendemæssige faktorer, som gør ståltage til et populært alternativ, det er også de praktiske aspekter som trækker. Ståltage er lette at montere sammenlignet med andre alternativer på markedet. Stålpladerne kan let monteres på et gammelt undertag, og så er stålpladerne også lette at håndtere grundet den lave vægt. Ståltage er derudover også lette at vedligeholde, de kan let spules med en vandslange, hvis ikke regnen allerede har spulet taget rent. Sammenligner man ståltage med andre alternativer, så vokser der ikke i lige så høj grad mos og grønne alger på taget, da ukrudtet ikke på samme måde kan slå rødder for at overleve. Taget har gerne en holdbarhed på mellem 30-50 år.

Fordele ved ståltage:

  • Ståltage er betydeligt billigere end andre alternativer
  • Bredt udvalg af farver  
  • Hurtig montering
  • Lavere taghældning
  • Nem vedligeholdelse og lang holdbarhed

Det skal du være opmærksom på ved ståltage

  • Kortere holdbarhed sammenlignet med skifer-, eternit- og tegltag
  • Farve kan falme, især de blå og røde nuancer
  • Taget bliver højere, hvis ikke tagrender forhøjes
  • Kan ruste ved forkert håndtering
  • Problemer med kondens, hvis pladerne ikke monteres korrekt

Alt i alt kan de fleste ulemper forebygges ved korrekt montering og håndtering af stålpladerne. Det er derfor en god ide at ansætte en professionel tagdækker, der har specialiseret sig i ståltag, til at lægge dit nye tag.

En økonomisk løsning

Ståltage er en billigere og nemmere løsning end andre alternativer, som også er med til at øge stålpladernes popularitet. Det er ikke alene prisen på selve materialerne, som gør ståltagene til en mere økonomisk løsning, det er samtidig også monteringsprocessen. Selve faktummet at ståltagene er nemmere at lægge grundet, at der arbejdes med store plader, gør lægningsprocessen mindre tidskrævende og mere pengebesparende. Dét at ståltage kan monteres henover et gammelt tag, kan også være yderst pengebesparende.

Stålpladerne er ikke kun en populær løsning grundet det økonomiske aspekt, men også fordi, det æstetiske element ved netop denne form for tag ikke er til at tage fejl af. Ståltage kan ofte spottes på parcelhuse, da det giver en elegant effekt.

Sammenligner man ståltage med andre alternativer, så gives der en produktgaranti på op til 40 år på stålplader, det kan du læse mere om her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *