Mulighedernes tyranni under gaveindkøb

Mulighedernes tyranni under gaveindkøb

Rigtig mange danskere føler, at gaveindkøb er en kæmpe udfordring. Det er ikke, fordi vi mangler muligheder, men derimod fordi vi har for mange. Vi lever i et forbrugssamfund, og der er ingen grænser for den opfindsomhed, der er med forskellige produkter. Det er imidlertid også det, der gør det så svært at finde en gave, for ofte kan man ikke se skoven for bare træer.

De unikke gaver

Der er en frygtelig stor fokus på unikke og personlige gaver i det moderne samfund. Det skyldes især, at de kan være meget svære at skaffe. De fleste produkter i dag er masseproducerede, og det gør det enormt svært at skaffe unikke og personlige gaver. Hvis du står i en situation, hvor du skal bruge en unik gave, så har du som udgangspunkt imidlertid tre muligheder.

Første mulighed er selv at lave gaven. Det er oplagt, hvis du er god med dine hænder og enten kan finde ud af håndarbejde eller sløjd. Her er der i høj grad mulighed for at være kreativ. Håndlavede gaver er især oplagte til barnedåb, barselsgaver og lignende.

Anden mulighed er at betale for noget speciallavet. Det er også en sikker måde at få en unik gave, som oven i købet er lavet efter professionelle standarder. Ulempen ved denne type gave er dog, at den ofte er ufattelig dyr på grund af, at der ofte ligger mange arbejdstimer i gaven. En speciallavet gave kan være en god idé til et bryllup, hvor man ofte giver store gaver, og det desuden er muligt at gå flere sammen om gaven.

Tredje og sidste mulighed er gaver, som kan tilpasses til den enkelte modtager. Disse er især blevet populært efter at onlinehandel er blevet almindeligt. Disse gaver kommer i mange forskellige former – eksempelvis kuglepenne, puder, nøgleringe, telefoncovers og meget mere. Tilpasningsmuligheden kommer ofte ved, at man enten kan vælge en gravering på gaven – eksempelvis et navn, fødselsdato eller noget andet, som betyder noget for modtageren. Alternativt er der også mange af de tilpasningsmulige gave, som kan blive lavet med et personligt billede eller lignende.

De romantiske gaver

Romantiske gaver er én af de største udfordringer. Problemet med romantiske gaver er, at de bliver sværere og sværere, des længere tid man har været i et forhold.

Én af de typiske gaver, som bliver givet til romantiske begivenheder er smykker. Det er oplagt for smykker kan være ufatteligt smukke og personlige. Der opstår imidlertid vanskeligheder, når man har været i et forhold i flere år, hvis man giver smykker på de fleste mærkedage. Er dette tilfældet, begynder smykker at virke mindre personlige, fordi det føles som om at ligge mindre og mindre umage bag gaven. Giver man smykker år efter år, føles det med andre ord som om, at smykker er blevet en standardgave i stedet for en personlig og intim gave.

Når det gælder romantiske gaver, er det især omtanken bag, som tæller, og her er det i mange forhold mændene, som har størst problemer, især hvis de fx skal ud at købe lingeri. Der er imidlertid hjælp og inspiration at hente her. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at også mange kvinder døjer med at give romantiske gaver. Hvis du er en af dem, som døjer med de romantiske gaver, så er et godt råd at være ekstra opmærksom på din partner i tiden op til mærkedagen. Sørg for at huske, hvis de nævner noget i hverdagen, som de ønsker sig eller mangler. Det er selvfølgelig ikke alle ting, som er lige oplagte, men det er vigtigt at vide, at det er tanken, som tæller. Ofte er der ikke noget, som er mere smigrende, end at vide, at ens partner er opmærksom på ens behov og husker på dem.

En sidste mulighed, når det kommer til romantiske gaver, er at skrue ned for forventningerne og budgettet. Ofte fejre man rigtig mange af mærkedagene i starten af et forhold, men med tiden er det måske på tide at droppe gaverne. I stedet kan en årsdag eksempelvis fejres med en ekstra lækker middag i stedet for at bruge pengene på gaver til hinanden.

Oplevelsesgaver

Oplevelsesgaver er blevet enormt populære, og det skyldes i høj grad, at de kan være ekstremt personlige, hvis det er noget, som man skal nyde sammen. Her er det selvfølgelig vigtigt, at man primært har modtageren i tankerne, så det er deres ønsker, der kommer i fokus.

En oplevelsesgave er en oplagt mulighed for at give modtageren noget, som de længe har drømt om. Det kan være et spaophold, en romantisk weekend, en tur i en lækker bil eller noget helt andet. Der kommer hele tiden nye oplevelsesgaver til, så det er næsten kun fantasien, som sætter grænser.

Alternativt er det også muligt at give en spændende og måske endda grænseoverskridende gave. Her er det især faldskærmsudspring, som er blevet populært. Alternativt er det også muligt at prøve paraglidning eller måske en tur i helikopter. Disse oplevelsesgaver er spændende og med garanti også uforglemmelige. De er imidlertid også lidt mere risikable at give, da det ikke er sikkert, at modtageren har mod til det, når det kommer til stykket. Kender du en spændingsnarkoman, som snart skal have en gave, så har du imidlertid det perfekte bud med en vild oplevelsesgave.

 

Til dig, der ofte kæmper med gaverne

Er du én af dem, der alt for ofte ender med at købe noget tilfældigt, fordi du ikke kan overskue alle valgmulighederne, så kan internettet være din redningsmand. På internettet er det nemlig muligt at finde gaveidéer, som er pænt stillet op på rad og række, så det er nemt at vælge. Er du på udkig efter en side, hvor du kan finde gaver til enhver begivenhed, så kan gaveideer.dk med andre ord være siden, som hjælper dig igennem de svære indkøb.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *