Julen er snart ovre os - er du klar?

Julen er snart ovre os - er du klar?

Det er snart hjerternes fest og dagene ræser derudad. Gader og stræder bliver så småt pyntet op med guirlander, gran og lyskæder. Butikkerne fyldes med julekugler og gaveæsker. Vinduerne på gaderne er ved at blive fyldt med kravlenisser, flettede julehjerter og snespray. Så er der ingen tvivl om, at julen er ovre os. Er du klar til at forkæle dine nærmeste og praktisere den velkendte danske hygge på højt plan? Hvis ikke, så læs med her, så får du nogle gode råd til, hvad du skal huske.

Gaverne og alt det løse

Selvom det er hjerternes fest, er det med tiden også blevet gavernes fest. Den ene gave er større end den anden og ærlig talt er der gået lidt gaveræs i den. Det behøver ikke at være store og dyre gaver man skal give hinanden. Søde og eftertænksomme gaver er ligeså gode at få. Det viser, at der har været tanker bag og det er jo som velkendt, tanken der tæller. Men hvis det absolut skal være materielle ting, som skal gives i gave, er det helt klart en fordel at benytte sig af de gode tilbud, som regner ned over forbrugerne i månederne op til jul. Specielt på Black Friday er der mange gode tilbud at høste. Her er det ideelt at tage ud og få gaverne til manden, konen, kæresten, moren, faren eller hvem det nu kunne være i hus. Så sparer du penge og undgår at skulle spise havregrød resten af året. En god ide ville være et sommerhusudlejning, så i kan nyde jeres selskab sammen, det vil være en gave alle vil blive glad for.

Juletræet med sin pynt

En helt essentiel ting er selvfølgelig det gode gamle juletræ. Ingen jul uden et flot prangende grantræ inde midt i stuen. Dog kan det være det værd at undersøge juletræer af plastik, da disse ikke udløser nogens allergier og sviner meget mindre end det oprindelige grantræ. Når det så er sagt, skal pynten være på plads. Find julekuglerne, guirlanderne, stjernerne, hjerterne, hele molevitten frem, det hele skal på træet. Når al pynten er oppe og Last Christmas spiller derudad i højtalerne, ja, så er der tale om rigtig god julestemning. Derudover skal der selvfølgelig være styr på julegodterne. Pebernødder i julesokkerne, konfekt i lange baner og peanuts i skålene på bordet. Hvis man skal bruge mange snacks og gerne vil spare penge, er det helt klart værd at tjekke online grænsehandel ud. Der er der rig mulighed for at købe blandt andet konfekt, sodavand og billige nødder. Så ikke nok med at man kan få fyldt skålene op med peanuts, kan man også købe sine egne mandler og lave de famøse ristede mandler selv.

Det som julen handler om

…. er mad! Og at være sammen med sine nærmeste, men helt klart også mad. Flæskestegen skal være stor og sprød og anden skal smage helt perfekt. Der er en ære i at stå for hele julemenuen selv, men det er ingen skam eventuelt at få hjælp udefra. Man kan også ty til catering, hvis hele den store familie er samlet og der skal være mad til 30 mennesker. Det kan hurtigt blive stressende at skulle forberede mad til så mange mennesker. Så er man nærmest også fanget bag kødgryderne hele aftenen. Der kan det være en fordel at få bragt julemaden ud, sådan så man kan fokusere på det, der nemlig er mest vigtigt – nemlig at fejre kærligheden med sin familie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *