Hvad skal du vide, når du leaser en bil

Hvad skal du vide, når du leaser en bil

Mange inden for autobranchen vil uden tvivl sige, at leasing er noget, som er kommet for at blive. Alligevel, er der mange som endnu ikke er helt med på, hvad leasing egentlig indebærer. Vælger man at lease frem for at købe er dog nogle ting, som er gode at vide og overvejelser som du bør gøre dig inden du underskriver leasingkontrakten.

Hvad koster leasingbilen reelt

Når det kommer til at vurdere hvor meget bilen, du ønsker at lease, egentlig koster i virkeligheden, er det vigtigt at huske at medregne alle udgifter. Der kan nemlig være stor forskel på, hvad private leasingkontrakter omfatter. Husk derfor altid at læse det med småt. I de fleste leasingkontrakter skal alle udgifter samt den månedlige ydelse dog oplyses, men vær opmærksom på disse udgifter, som er omfattet af leasingkontrakten: Førstegangsydelse eller depositum, månedlig ydelse, service og vedligeholdelse.

Udgifter som dog ofte ikke er omfattet af kontrakten er: Gebyrer, dæk, den grønne ejerafgift, forsikring herunder kasko- og ansvarsforsikring samt tilbageleveringsforsikring, brændstof og vejhjælp.

Hvis der er fejl på leasingbilen

For nogle private leasingkontrakter gælder det, at man har garanti på bilen i hele leasingperioden. Dette gælder også selvom fabriksgarantien udløber undervejs. Det er dog vigtigt at gøre opmærksom på, at det er kendetegnende for nogle private leasingkontrakter, at man kun har fabriksgarantien, der som oftest er af to års varighed. Er din leasingperiode på 3 år kan dette altså betyde, at du ikke har garanti på bilen den resterende periode. Det kan derfor betale sig at bruge en leasingkontrakt med garanti for hele forløbet.

Hvis du skal af med din leasingbil før tid

Oftest er man bundet af en privatleasingkontrakt i op til 11 måneder, hvorefter man kan komme ud af denne kontrakt med blot en måneds varsel. Det betyder altså, at du kan komme ud af kontrakten efter 12 måneder. Det er dog vigtigt, at man husker på, at man når man har en leasingaftale, hvor man har betalt et førstegangsbeløb, så er disse penge altså også tabt. Derfor kan det være en fordel, når man får udarbejdet en leasingaftale, som har en lav førstegangsydelse eller ingen overhoved. Lån penge til din bil fra Eksperten. Eksperten er en gratis service til at finde billån og andre finansieringsguider til din bil.

Når du skal angive kilometerantal

For nogle vil det være nemt at beregne hvor meget du regner med at køre årligt, da deres årlige kilometerantal oftest er nogenlunde det samme. Det kan dog også være, at man har svært ved at spå et par år ud i fremtiden. Overvej derfor følgende: Har du planer om at skulle flytte eller f.eks. skifte job? Kommer du til at have et særligt kørselsbehov i perioden? Kører du på ferie? Tænk herudover også på om kontrakten har en takst for overførte kilometer. Dette kan have en betydning, hvis du opsiger din kontrakt inden den udløber. Og i forlængelse heraf er der mulighed for tilbagebetaling af underkørte kilometer.

Hos nellemannleasing.dk har du dog mulighed for at benytte dig af sæsonleasing hvor du kan lease en bil og kun betale registreringsafgift for de måneder du rent faktisk bruger bilen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *