Gør dit hjem eller din virksomhed mere værd

Gør dit hjem eller din virksomhed mere værd

Skal du sælge dit hjem eller dine erhvervslokaler? Eller ønsker du blot råd til, hvor du kan foretage billige renoveringer? Med få renoveringstips kan du forhøje værdien af dit hjem, eller dine erhvervslokaler, hvilket både kan være en fordel for dig, samt potentielle købere. Der findes områder i dit hjem, som ofte kan trænge til en renovering. I denne artikel får du en række gode råd til, hvordan du kan renovere dit hjem på netop de områder, som kan ses som en økonomisk investering.

 

 

Udskift gamle vinduer med nye

Det første råd er en nødvendig investering for dig, som vil spare på varmeregningen, samt gøre dit hus langt mere attraktivt. Dette omhandler nemlig udskiftning af de gamle vinduer. Til overskuelige penge kan du udskifte de gamle vinduer med nye og mere energirigtige vinduer, som samtidig kan spare dig for en stor del af varmeregningen. ældre vinduer er nemlig ofte dårligt isolerede, hvilket resulterer i, at varmen fosser ud, og at radiatorerne derfor arbejder ekstra for at varme hjemmet op i de kolde vintermåneder. Hos danske-vinduer.dk kan du købe danskproducerede vinduer, som tilmed ikke koster en formue.

Når du skal udskifte dine gamle vinduer, er det vigtigt at have miljøet i baghovedet. Fremtidens vinruder er miljøvenlige, og derfor vil det være en investering for dig at skifte dine gamle og slidte vinduer ud med nogle stilrigtige og miljøvenlige vinduer. Nye vinduer giver ligeledes stor affektionsværdi hos potentielle boligkøbere.

 

Skift de gamle bordplader ud

Køkkenet er hjertet i mange boliger. For mange er køkkenet et sted, hvor flere timer om dagen går med madlavning og oprydning. Derfor er det ligeledes vigtigt med et praktisk og funktionelt køkken, som gerne må se moderne og stilrigtigt ud. At opgradere dit køkken behøver ikke at koste en formue, og ofte kan en udskiftning af få elementer gøre en verden til forskel. En af de mest karakteristiske og stilsættende møbler i køkkenet er bordpladerne. Hvis dit køkken er mange år gammelt, har du måske oplevet, at bordpladerne er blevet slidte. Ved at udskifte de gamle bordplader med nye, kan du ikke blot skabe et mere funktionelt køkken, men også gøre dit køkken langt mere indbydende end hidtil. Lige nu er det den matte marmorplade, som hitter i boligmagasinerne. Ægte marmor kan være meget dyrt, men du kan sagtens få gode og funktionelle bordplader i kunstigt marmor.

Foruden nye bordplader, er der også en række andre køkkenelementer, som vil tilføje dit køkken et nyt og mere moderne look. Dette gælder vandhanen, ovnen og lamperne. Specielt sidstnævnte kan skabe et helt nyt look i dit køkken. Hvis du tilfører nye lamper, som lyser bedre og kraftigere, vil det skabe et bedre lys, som tilmed vil gøre opholdet i køkkenet langt mere behageligt. Det er ligeledes vigtigt at have en funktionel ovn, som kan opvarmes hurtigt, og som stilmæssigt passer ind i køkkenets udtryk. Hvis du har en gammel ovn i dit køkken, er det måske på tide at udskifte den med en bedre ovn. En nyere ovn vil tilmed spare penge på elregningen, da den bruger mindre el end en gammel ovn. En stor fordel for dig, men også for potentielle købere.

 

Opgradér badeværelset

Et andet rum, som skaber stor værdi til dit hjem, er badeværelset. At lave en mindre opgradering af dette rum behøver heller ikke at koste en formue, men kan oftest gøres forholdsvist billigt. Et badeværelse bliver hurtigt slidt, og hvis det har stået urenoveret i mange år, er der helt sikkert nogle ting, som trænger til en udskiftning. Et af disse er toiletsædet, som kan udskiftes nemt og billigt. For at skabe et mere moderne udtryk på badeværelset, kan du ligeledes udskifte badeværelsesskabene og håndvasken ud. Dette behøver heller ikke at koste en formue, og hos mange billigere byggemarkeder kan du få billige badeværelsesmøbler, som tilmed er i høj kvalitet.

Et stort bruserum står ligeledes øverst på badeværelsets wish-list. Der er ikke noget så rart som et bruserum med masser af plads, og hvis dit badeværelse i forvejen er stort, kan du med fordel udbygge bruserummet, så det bliver større.

Foruden din egen glæde ved en opgradering af badeværelset, vil det tilføje dit hjem en stor værdi i en salgssituation, eftersom mange købere ser badeværelset som et meget vigtigt rum. Her kigger de typisk efter plads, kvalitet og design på badeværelset. Hvis din minirenovering har disse parametre i baghovedet, kan du derfor hurtigt hæve værdien i din bolig, hvilket er til din store fordel.

 

Forbedr boligens facade

Det behøver ikke være hverken dyrt eller krævende at optimere facaden på din bolig. Et facadepuds og en omgang maling vil gøre underværker for de fleste huse – og få det til at fremstå nydeligt og indbydende. En pudset facade fremstår altid pæn med flotte afrettede hjørner og lysninger. Foruden en optimering af husets udseende kan et facadepuds gøre underværker, hvad angår isolering. Man vil hurtigt opdage, at luften i huset bliver mere tør efter et facadepuds. Dette skyldes, at indervæggene nu er en del varmere end tidligere. Varmere indervægge beskytter væggene mod fugt og kondens. Dette vil skabe et sundere og langt mere behageligt indeklima end hidtil.

Et facadepuds kan ligeledes give mere lydtætte vægge. Hvis du for eksempel bor på en meget befærdet vej, vil man efter et facadepuds opdage, at huset er langt mere lydtæt. Facadepudset vil fungere som lydisolering, da det skaber en massiv og lydtæt mur.

Efter et facadepuds kan du med stor fordel male dit hus i en stilrigtig farve. Her er hvid en meget populær facadefarve. Du kan også vælge en mere kreativ og oplivende farve, som gul, blå eller en helt tredje. En frisk farve vil få dit hjem til at fremstå legende, friskt og kreativt.

Ved at forbedre facaden på din bolig gør du det ligeledes mere værd for potentielle købere. Her er det specielt vigtigt, at facaden fremstår velplejet og indbydende, eftersom facaden og husets ydre er det, der giver førstehåndsindtrykket hos køberen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *