Gode råd til sunde øjne

Gode råd til sunde øjne

Synssansen er for mange den vigtigste af alle sanser. Størstedelen af alle indtryk bliver opfattet gennem synet. Derfor er det relevant at passe godt på sine øjne, så de forbliver sunde gennem hele livet.

Her får du et par håndterbare tips til, hvordan du kan undgå tørre og trætte øjne.

Vælg de rette briller

Få gerne undersøgt dine øjne ved en optiker med jævne mellemrum, også selvom du ikke umiddelbart oplever problemer med synet. Mange af landets optikere tilbyder et gratis tjek, som du kan benytte dig af.

Mange tror, at de ikke behøver briller eller nye glas, selvom det kunne være fordelagtigt for dem.

Ifølge undersøgelser kan dit syn blive forværret, hvis du bruger briller med for høj styrke. Til gengæld bliver voksnes syn tilsyneladende ikke dårligere af at skippe brillerne. Du kan dog opleve gener som hoved- og nakkepine ved at undlade brillerne, da du typisk går og kniber øjnene sammen. 

Husk at blinke

Det kan være svært at opretholde sunde øjne med graden af skærmtid i dag. Din computer og mobil kan give gener som ømme og tørre øjne, og faktisk kan du også få ondt i hovedet og nakken.

Generne kan have sammenhæng med, at mange ofte glemmer at blinke, når de kigger på en skærm. Blink er vigtige, da de sørger for, at der bliver tilført tilstrækkelig tårefilm til hornhinden. På den måde undgår du tørre og irriterede øjne.

Du kan få bugt med problemet ved at lukke øjnene stramt i et øjeblik. Gør det med jævne mellemrum.

Skab en sund livsstil

Det er generelt en god idé at tage et kig på sin livsstil, når du ønsker at bevare et godt syn. Sørg for at få regelmæssig frisk luft for at give dine øjne ro og undgå tørre øjne.

Frisk luft kan du få på en gåtur eller ved at åbne et vindue. Beskyt dog altid dine øjne mod direkte sollys, da UV-strålerne ellers kan skade nethinden.

Det er også en god idé at drikke meget vand og spise grønt i løbet af en dag. Særligt forskellige kålarter og grønne grønsager har vist god indvirkning på øjnene. Væske kan være med til at afhjælpe tørre øjne. Prioriter også at få nok søvn, så dine øjne får hvile til at genoplade.

Følger du ovenstående råd, er du godt på vej til at opretholde sunde øjne gennem hele livet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *