Derfor er dit nybyggede træhus godt for budgettet

Derfor er dit nybyggede træhus godt for budgettet

Der er mange udgifter forbundet med at være boligejer. Derfor er det virkelig en bonus når man kan finde måder at holde de faste udgifter nede. Byg et nyt træhus og tag et skridt frem imod bæredygtigheden både for naturen og din økonomi. Nogle ville måske være bekymret for, om et træhus var dyrere i det lange løb end et murstenshus. Men faktisk er det lige omvendt. Læs mere hos https://traehus.dk/.

Træenergi er lavenergi

En af fordomme som eksisterer om træhuse er at udgiften til varme er højere. Men i et nyt træhus er det omvendte faktisk tilfældet. I nybyggede træhuse er meget lave varmeudgifter eller tæt på ingen. Et nyt hus kan sågar bygges som et såkaldt passivhus, som kendetegner et hus der har så effektiv en genvinding af varme, kombineret med solceller at det betragtes som at bruge ingen varme.

Generelt for nye huse kan man også sige, at udgifterne til vedligehold er lave. Ofte, hvis der skal laves noget, vil et træhus være relativt billigt at reparere.  

Billigere at bygge – billigere lån

Når man kigger overordnet set på et træhus er der en lang række faktorer der gør det billigere at leve i. Materialerne det bygges af er billigere. Udgiften til håndværkerne er billigere da det går væsentligt hurtigere med byggeprocessen og derfor vil det færdige hus have kostet mindre. Det vil også sige, at har du taget lån for at finansiere din bolig? Så kommer du til at sidde billigere i det måned til måned, og dette har stor betydning.

Spørger man en ejendomsmægler, så er et velvedligeholdt hus lige meget værd uanset om det er af træ eller mursten, så du skal altså derfor ikke bekymre dig om ikke at kunne komme af med det igen.

Men er det ikke pivkoldt?

Det korte svar er, nej. Varmen afhænger ikke af materialevalget men derimod af om huset er velisoleret og har et godt indeklima. Nyere træhuse er designet til at have netop dette og derfor vil dit træhus ikke være koldere. Desuden vil overfladen af træ altid føles varmere end mursten, og det selvom det egentlig er samme temperatur. Derfor vinder man lidt varme alene i materialet, selvom radiatoren står på det samme.

Alt i alt har du altså meget at vinde ved at kaste dig ud i et nyt træhus, dit budget nyder godt af det, og det er en vigtig del af et liv med færre bekymringer, men der er jo også så mange andre plusser.

Bonusrunden

Træ optager CO2 i hele sin levetid og lagrer det indtil det brændes af. Ser man derfor overordnet på træ som materiale så vejer det ikke særlig tungt på klimaregnskabet. Dertil kommer at du ofte vil kunne få træ der ikke kommer langt væk fra, og det gør igen at der ikke sættes aftryk på grund af bekostelig transport. Det giver dig selvfølgelig også lidt på pengepungen.

Helt særligt er også den Villa Villekulla agtige charme og sjæl som træhuse har. Duften, fornemmelsen og følelsen er helt særegen og det alene taler for at et træhus bliver dit næste. Lyder det som noget for dig? Så tag et kig på https://traehus.dk/ og bliv inspireret til dit nye træhus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *