Forslag til familieaktiviteter

Forslag til familieaktiviteter

Vi lever i en digital tidsalder. Vi bruger så meget tid foran skærmen, at vi til tider næsten glemmer hinanden i den analoge verden. Man ser alt for tit mennesker, der rent fysisk sidder sammen, og er på hver deres telefon. Medmindre der er en meget presserende grund, burde det næsten være forbudt.

Denne tendens går desværre også udover familielivet. Vi laver mindre og mindre sammen, og bliver derfor mere og mere distancerede for hinanden. Det er svært at bekæmpe en så herskende diskurs, men det er helt klart forsøget værd. Det kan hjælpe at prioritere at lave lidt flere fysiske aktiviteter sammen – vi giver dig nogle forslag til disse!

Tag på cykelferie sammen

Det behøver ikke at være den helt store tur i et andet land. Det kan være en lørdag og søndag i Danmarks dejlige natur. I hvert fald har man det virkelig ved at komme hinanden nærmere på sådan en tur. For mange mennesker er det et eller andet ved at røre sig sammen. At man kan kombinere at røre sig sammen med frisk loft og dejlig natur er helt perfekt.

Derudover er der på sådan en tur rigtig gode muligheder for at tale sammen, og mindre gode muligheder for at være på sin telefon.

Husk de nødvendige foranstaltninger. Det gælder især i forhold til jeres udstyr. I skal huske sikkerheden, det gælder blandt andet cykelhjelme til børn og til jer selv og reflekser hvis I skal køre, når det er mørkt. Klik her og bliv præsenteret for et godt udvalg af cykelhjelme til de små.

Mystery Room

Dette er et lidt anderledes forslag, og det kræver, at jeres barn i hvert fald er over 10. Men hvis det er tilfældet, er det et rigtig godt forslag.

Mystery room går ud på, at man er lukket inde i et eller to rum og skal prøve at undslippe, inden tiden er gået. Her bliver man stillet overfor en række gåder, som hele tiden fører en videre, indtil tiden enten er gået, eller man er kommet ud af rummet.

Dem der har prøvet det, kan nikke genkendende til, at det er helt vildt sjovt og meget udfordrende. Derudover er det en rigtig god familieaktivitet. Det er virkelig en fed fornemmelse at løse en gåde, og det vil helt sikkert ryste familien endnu tættere sammen.

Spil på nettet

Der findes mange muligheder, når man er en familie. Man kan investere i en konsol som PS4 eller benytte nogle af de mange muligheder, som nettet tilbyder i form af spil. Mange glemmer men i gamle dage, var det helt normalt at spille på spillemaskiner sammen. Selv børn fik en 20’er når de skulle en tur til Sverige med færgen, hvor de kunne blive underholdt. Søger man en familievenlig spillemaskine, så er det Karamba man skal overveje.

Telefonfrie aftener

Det er ikke så meget en aktivitet som et tiltag. Det er måske lidt for ambitiøst at foreslå, man slet ikke bruger telefonen, når man er sammen, men man kan foreslå, at man har en dag om ugen, hvor man kun tager telefonen frem ved et nødstilfælde.

Hertil kan man aftale, at alle lægger sin telefon på bordet, og den første der tager telefonen frem, skal have en eller anden ’straf’. På den måde bliver der også lidt leg over det.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *