Få styr på dit barns søvn

Få styr på dit barns søvn

Som oftest er der styr på vores egen søvn, og vi ved lige, hvad der virker og ikke virker. Men når det kommer til vores barn, har vi ikke den samme klarhed, og det skal vi selvfølgelig gøre noget ved. Hvis du står i en situation, hvor baby vil ikke sove, så er dette det helt rigtige indlæg for dig.

 

Vi kender det alle. Baby vil ikke sove og rådene er få. For som forældre vil vi gerne have, at vores barn sover godt og er lykkelig og sund. Der vil ikke være noget værre for os, end hvis der sker vores baby noget, og derfor er det da også vigtig med en god søvn til ens barn. Især da babyer sover rigtig meget af dagen. Det forstår man egentlig godt, når man tænker på, hvor meget de egentlig skal vokse. Tænk på at du selv var baby engang.

 

Vigtigt med gode rutiner

Hvis du allerede er forældre, ved du godt, at det er vigtigt med gode rutiner. Her tænkes ikke kun på om aftenen, da dit barn skal sove i løbet af hele dagen. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at I har nogle rutiner overfor barnet.

Det er noget, som de fleste forældre har styr på, da vi går til fødselsforberedelse og lærer rigtig meget af de ting. Man lærer selvfølgelig rigtig meget om, hvad der skal ske, når barnet kommer ud. Men man lærer også rigtig meget om vigtigheden af at have nogle gode rutiner.

Både inden og efter fødslen. Det er sådan set bare disse rutiner, som skal fortsætte, når I har fået jeres baby.

 

Baby vil ikke sove

Det er ikke rart for nogen, når ens baby ikke kan sove. Det er frygteligt for barnet, som bliver mere og mere hysterisk, da de har brug for deres søvn. Det er også frygteligt for de nye forældre, da de ikke får deres søvn, og derfor kommer de til at ligne omvandrende zombier.

Derfor vil forældre nærmest også gøre alt, hvis deres børn ikke kan sove, for man vil så gerne have, at ens barn får en god nattesøvn. Ja, både for deres og sin egen skyld. Hvis barnet ikke kan sove, slider det helt sikkert også på ægteskabet, da man begynder at være mere efter hinanden.

Hvis I oplever det , skal I vide, at det er helt naturligt at have det sådan.

Der er heldigvis forskellige ting, som I kan prøve. Mange har succes med at lade barnet sove i en tyngdeposen, som du kan købe hos tyngdeposen.dk.

Den er baseret på forskning, og gør, at dit barn finder mere ro i kroppen, og derved kan barnet lettere sove.

 

Hvad kan en tyngdepose gøre for mit barn?

Den får dit barn til at slappe optimalt af, da det er en sovepose med en beroligende virkning på kroppen. Det er et tynd lag stof, så din baby ikke får det for varmt. For meget varme ville også gøre, at dit barn ikke kan sove ordentligt, så det vil man for alt i verden undgå.

Så næste gang du tænker baby vil ikke sove, så husk at der faktisk er noget, du kan gøre. Der er ikke meget andet at sige, end at tyngdeposen virker, og derfor kan det anbefales til forældre med babyer, der ikke vil sove.

Det kombineres selvfølgelig med alle de ting, som du også kan gøre, hvis du har et barn, der ikke kan sove.

 

Giv dit barn masser af frisk luft

Det er godt for dit barn at få frisk luft og opleve dagen, da der er mere sol om dagen. Det er godt for barnets rytme. Det er sådan set de samme ting, som er gode for voksne, men der er mange, der glemmer, at det også gælder for børn.

Det virker til, at alle forældre går udenfor med deres børn, fordi det er slået så meget fast, at det er godt for helt små babyer at komme udenfor. Rigtig mange danske børn sover også udenfor om dagen, og for de fleste børn falder de først i søvn, når de kommer udenfor.

Så hvis dit barn har svært ved at sove, er det en god idé at prøve at gå udenfor med det og se om det virker. Ofte vil du opleve at efter en tur på under en halv time, så vil dit barn falde i søvn. Der er selvfølgelig nogle forældre, som ikke oplever det.

 

Husk selv at sove

Det er vigtigt at påpege, at mange forældre selv glemmer at sove, når de har muligheden for det. Når du er forælder er der ikke noget galt med at tage en lur engang i mellem. Det er sådan set vigtigt at gøre, da du ikke kan regne med, at du får 8 timers god nattesøvn.

Når du ikke får din nattesøvn, er det vigtigt, at du lader kroppen sove på andre tidspunkter. Hvis I er to forældre, er det oplagt at skifte til at sove og passe baby. Vi ved godt, at problemet ofte opstår, fordi man har en masse ting, som man skal nå, når babyen sover.

Men prøv at tage en kort lur, også kaldet power-naps. De tager typisk mellem 10-20 minutter, og de er med til at gøre, at du føler dig langt mere udhvilet efter et stykke tid.

Lige når du vågner, vil du føle dig langt mere søvnig, men når du lige er kommet i gang, så vil du allerede have det bedre.

 

Få nogle gode aftenrutiner

Hvis dit barn har svært ved at sove, er det vigtigt, at du ikke skifter rundt og gør forskellige ting. Her er det yderst vigtigt, at du sørger for at have den samme døgnrytme hele tiden. Dit barn kan ikke finde ud af, hvis dens vaner hele tiden skifter.

Selv få timer kan ødelægge det hele for dit barn, hvis babyen er vant til at blive puttet på et bestemt tidspunkt. Det er også en god idé at undgå mange mennesker, hvis I har dette problem, da det kan være med til at overstimulere jeres baby.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *