Det balancerede liv er det gode liv

Det balancerede liv er det gode liv

Rigtig mange mennesker i Danmark lever et hektisk liv. Det er ikke nødvendigvis, fordi vi arbejder meget mere end før i tiden, men vi har bare travlt i mange flere elementer end tidligere. Vi skal både være succesfulde på arbejdet, have en stor, social omgangskreds, have den perfekte familie og excellere i en eller anden hobby.

Med alle disse forskellige parametre i livet kan det være svært at finde den så vigtige balance og den gyldne middelvej. Derfor guider vi dig i det i det følgende.

Boligen er dit helle

Det er ikke unormalt at undervurdere, hvor vigtig boligen egentlig er for dit velbefindende. Boligen er netop der, hvor du lader op til livets mange gøremål. Det er dit tempel, hvor du kan være fuldstændig dig selv og gøre tingene efter dit hoved.

Når der er orden og flot i det hjemlige, er det for mange som om, det er lettere at have orden i sit hoved og tingene væk fra hjemmet. Det er selvfølgelig forskelligt i hvilket miljø, man fungerer bedst, men de fleste har det bedst, når der er nogenlunde orden og nydeligt.

Derudover er det vigtigt, at der er nogle ting, man er glad for. Det behøver ikke at gå hen og blive materialistisk i overdreven grad, men at vågne op om morgenen til nogle ting, man virkelig er glad for, giver bare en tilfredsstillelse.

Man kan sagtens finde flotte ting uden, at det nødvendigvis behøver at koste en bondegård. Det kan eksempelvis være produkter fra Broste Copenhagen. Deres ting har den fine balance mellem at være flotte og af høj kvalitet, men stadig at være til at betale.

Fokus på dit indre liv

Det er fint nok, du har travlt, og har mange ting på programmet, men det skal helst ikke være på bekostning af dit indre liv.

Danmark er alment anerkendt som et af verdens lykkeligste lande, men alligevel benytter en rekordstor del af befolkningen sig af medikamenter som katalysator for lykke. Dette er på ingen måde en langtidsholdbar løsning. I stedet bør man finde ro og indre lykke på en naturlig måde.

Hvis du er i den situation, hvor det ikke hjælper at skrue ned for det travle og stressede liv, kan du jo overveje alternative løsninger. Det for eksempel være i form af ’compassion focused therapy’. Dette er ny form for terapi, hvor man fokuserer på den behandledes selvforståelse og egenomsorg. Det er en af de nyeste skud på stammen indenfor psykiatrien og kan meget vel vise sig at være den mest effektive.

Hold dig i gang

Hvis du har travlt og skal vælge mellem forskellige aktiviteter i dit liv, rådes der til, at du vælger at prioritere træning. Det kan godt være, at træning tager en del af din dyrebare tid, men træning giver tiden tilbage mange gange igen i form af velvære og overskud. Du bliver simpelthen klarere i hovedet og bedre rustet til dagens mange opgaver.

Det behøver ikke at være fordi, du skal træne i mange timer hver dag. Mindre kan også gøre det. Og som sagt, hvis du har travlt, handler det om at være taktisk. Her kan du jo vælge at cykle på arbejdet i stedet for at tage bilen og tage trappen i stedet for elevatoren. Det er de små ting, der tæller i sidste ende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *