Alt om arbejdsskadeerstatning

Alt om arbejdsskadeerstatning

Her på siden er vi store tilhængere af, at du forebygger fremfor at behandle, og det er ofte det, som vores afsnit om sundhed handler om. Men du kan risikere at komme ud for en arbejdsskade, og her er det vigtigt at vide, hvad du skal gøre, hvis du skal have mulighed for at få arbejdsskadeerstatning.

Vi vil her give nogle råd til, hvad du skal gøre. Rådene er taget fra denne side. Vi har dog valgt at uddybe dem, da vi gerne vil have, at du helt præcis ved, hvad du skal gøre, hvis du står i en lignende situation.

Kontakt din læge eller skadestue

Det siger måske lidt sig selv, men det er vigtigt, at du skynder dig at kontakte din læge eller tager på skadestuen, hvis du er udsat for en ulykke. Du skal gøre det inden for 72 timer. For hvis det ikke bliver dokumenteret, er det umuligt at bevise, om det netop var din arbejdsulykke, som var skyld i, at du har det dårligt.

Generelt vil vi anbefale, at du tager på skadestuen med det samme, at du har nogle problemer, for du vinder ikke noget ved bare at gå rundt med sygdom. Det er selvfølgelig i orden, at du lige venter og ser, hvordan du har det dagen efter. Men for at øge dine egne chancer for at få arbejdsskadeerstatning, bør du komme af sted så hurtigt som muligt.

Nævn alle gener

Især mænd er slemme til, at de ikke fortæller alt, hvad de fejler. Måske er det, fordi de fra små har lært at bide smerten i sig, men det giver altså ikke mening, når det kommer til en arbejdsskade. Hvis du bliver udsat for en arbejdsskade, skal du fortælle din læge eller skadestuen alt, som gør ondt.

Det er bedre at nævne alt, også selvom det måske ikke har noget med din arbejdsskade at gøre. Det er ikke op til dig at afgøre, hvad der kommer pga. din arbejdsskade, og hvad der ikke er. Det skal du lade lægerne om. Det er klart en fordel for den advokat, som skal hjælpe dig med at få arbejdsskadeerstatning, hvis du har været så ærlig som muligt fra starten af.

Løbende kontakt med din læge

Fremover skal du løbende tage kontakt til din læge og følge op på alle problemer, som du har. Når du går til lægen, betyder det også, at han dokumenterer alt, hvad der er sket med dig. Det bliver en fordel for dig senere i forløbet, for en læges troværdighed er høj.

Så hvis lægen siger, at du fejler noget, så er der en god sandsynlighed for, at du får arbejdsskadeerstatning, da de er eksperter inden for deres felt.

Anmeld skaden til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring

Som de også nævner på hjemmesiden, som vi linkede til i starten, så har du 1 år til at anmelde skaden til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Det er relativt let at gøre dette, så det er bare med at få det gjort, når du ved mere om din situation.

Hvem var skyld i arbejdsskaden?

Når du skal have arbejdsskadeerstatning, er der nogen,  som har skyld i, at du oplevede skaden. Dette vil ofte være din arbejdsplads, men det kan også være en kollega, som var skyld i det, fordi personen ikke fulgte de procedure,  som I har.

 

Arbejdspladser har en række krav, som de skal leve op til, og her kan du tænke over, om de levede op til det. En advokat kan hjælpe dig med, hvad du skal tænke over, og om alt nu også var, som det skulle være.

 

Du ved sikkert også, om der var nogle ting, som ikke helt var, som de skulle være. Det er det, som du skal tænke over, fordi det skal bruges til din sag.

Har du en heltidsulykkesforsikring?

Du skal selvfølgelig altid undersøge, om du har ret til forsikring gennem dit forsikringsselskab. Selvom du har ret til arbejdsskadeerstatning, så har du selvfølgelig stadigvæk ret til at få forsikringspenge, hvis du har betalt for en forsikring.

 

Ofte vil der ikke være de store problemer med forsikringsselskaber på dette punkt, hvis du sørger for at anmelde skaden hurtigt til dem. Når du får løbende nye gener, kan du gå til din læge, og så kan du også sende dette til dit forsikringsselskab.

Overvej en advokat

Det er ikke altid lige let at få sine penge, selvom du har ret til dem, og det er grunden til, at man ofre gør igennem en advokat. Hvis virksomheden f.eks. ikke vil erkende sin skyld, fordi de mener, at det var din egen skyld, så bør du kontakte en advokat. Vi kan anbefale dem, som vi linkede til, fordi de trods alt er skyld i, at vi skrev dette indlæg.

 

For mange er det rart at have en advokat tilknyttet, fordi det kan være umuligt selv at kende reglerne. Du skal ikke begynde at snakke med virksomhedens juridiske afdeling alene, for der er en god chance for, at de blot prøver at få problemet til at forsvinde.

 

Du skal tænke på, at det er det, som de er ansat til. Det er ikke, fordi de er onde, men de har et job, som er at varetage virksomhedens interesser, og det er sjældent en fordel for dig. Det er grunden til, at det ofte er en god idé at tale med en advokat om arbejdsskadeerstatning.

Pas på dig selv

Til sidst er der kun at sige, at vi selvfølgelig håber, at der aldrig sker dig noget på din arbejdsplads. Det er generelt vigtigt, at du passer på dig selv, og du bør ikke tage unødvendige risici. Vi vil anbefale, at du passer mere på end arbejdspladsen siger, at du skal gøre.

 

For du skal passe på dig selv. Det er ikke, fordi vi mener, at arbejdspladser er onde, men det er fordi, at du er den eneste, der i sidste ende har ansvaret for dig selv. For hvis der sker dig noget, så er dig, der står med alle problemerne, og her kan du ikke bruge det til noget andet, at du fulgte virksomhedens råd, selvom du mente, at deres regler ikke var strenge nok.

 

Det er vigtigt, at du siger fra, hvis noget føles forkert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *