Tag din musik med dig overalt

Tag din musik med dig overalt

Da Steve Jobs i sin tid opfandt iPod’en, var det med den tanke, at han ville gøre det muligt for alle at have al deres musik med sig direkte i lommen. Førhen foregik alt på CD’er, som var besværlige at tage med sig på vejen, og som krævede en discman for at være mobile. Det var et værre postyr med dem, dels fordi den var for stor at have i lommen, men også fordi den skulle holdes i ro, før musikken ikke hakkede og faldt ud.

Det var derfor revolutionerende, da iPod’en kom frem og ændrede vores måde at høre musik på for evigt.

Siden er musikindustrien blevet mere og mere digital, og i dag findes der endda store kunstnere, der ikke længere udgiver fysiske cd’er og albums, men kun udgiver deres musik online til download og så på de forskellige streaming services, der findes i dag.

 

Udviklingen

Vi er altså blevet vant til at have al musik i verden tilgængeligt direkte fra vores mobiltelefon, og det har ændret vores måde at lytte til og bruge musik på. Det har også gjort hele musikbranchen anderledes og mere demokratisk, fordi enhver kunstner uanset størrelse og antal af fans kan være på de samme platforme – før i tiden krævedes en pladekontrakt og den helt rette markedsføring.

Musikken er altså med os på vores smartphones konstant, og det giver en enorm frihed til at høre lige præcis den musik, vi har lyst til, når vi har lyst. Men faktisk har denne udvikling også gjort musik til en mere individuel og lukket oplevelse, fordi vi går og lytter til vores egen musik i vores headset.

Selvfølgelig er det smartest, når vi er på farten, for ingen gider at lytte til vores musik også, men der kan være nogle gange, hvor man godt kan savne sin cd-afspiller fra før i tiden, hvor musikken kunne spilles ud i rummet derhjemme, når vi havde besøg.

For højtalerne i din iPhone eller anden smartphone er bare ikke ret godt – det giver sig selv, at man ikke kan have gode højtalere i sådan en relativt lille telefon, men hvad gør du så, hvis du gerne vil spille musikken højt og have en oplevelse med dine venner, hvor I kan dele den gode musik?

I det tilfælde bør du anskaffe dig en Bluetooth højttaler til iPhone, som du kan have med dig alle vegne. Med en trådløs højttaler får du en mulighed for at kunne lytte til din musik sammen med dine venner. Der findes en masse forskellige højttalere, du kan bruge sammen med din smartphone, og du bør overveje, hvordan du ønsker at bruge din højttaler, før du vælger, hvilken model du skal have.

 

Trådløs højttaler til hjemmet

Hvis du primært gerne vil bruge din højttaler til hjemmet, så bør du lede efter en, der har god lydkvalitet og fokusere mindre på dens størrelse. Hvis du ikke har planer om at flytte højttaleren, så kan du lige så godt vælge en højttaler, der har god lyd og som du synes om at kigge på – den bliver nærmest et ekstra møbel i dit hjem.

Du bør dog stadig vælge en trådløs højttaler, så du ikke behøver at have din mobiltelefon tilsluttet hele tiden. Dette giver dig frihed til at bruge din telefon til andre ting, mens du hører musik, og du kan også skifte nummer direkte fra sofaen, uden du behøver at rejse dig op for at gå hen til din telefon.

Vælg en højttaler, som du synes vil kunne passe godt ind i dit hjem, og vælg en fast plads til den, hvor den kan spille musik, så det kan høres i det meste af dit hjem.

 

Trådløs højttaler til farten

Selvfølgelig skal du ikke have en trådløs højttaler på farten – der er ikke noget værre end folk, der spiller deres musik højt i for eksempel offentlig transport. Men der er rigtig mange måder, du godt kan bruge en højttaler, du kan tage med dig rundt.

For eksempel vil du være alles yndlingsperson, hvis du tager din trådløse højttaler med til en udendørs fest, som eksempelvis drinks på stranden, eller bålhygge udenfor. På den måde kan I lytte til musik på en hyggelig måde, selvom I ikke er indenfor.

Du kan også godt lytte til musik med dine venner, hvis I går en tur udenfor et sted, hvor der ikke kommer mange andre mennesker. Det er altid vigtigt at huske på, at I ikke skal forstyrre andre med jeres musik, så undlad at gøre det et sted, hvor det kan irritere andre.

Hvis du leder efter den perfekte trådløse højttaler at have med på farten, så bør du gå efter en højttaler, som ikke er så stor. Det er vigtigt, at den er nem at have med, så du ikke ender med at droppe den, fordi du ikke synes, du har plads til den.

Der findes en masse mindre højttalere, som stadig spiller rigtigt godt, og som du dermed kan have nemt med på farten, når du skal gøre dine venner ekstra glade.

 

Trådløs højttaler til festival

Sidst men ikke mindst kan du købe en trådløs højttaler, som er så robust og også vandafvisende, at den kan medbringes til eksempelvis festival. Med en højttaler, der kan tåle vand, kan du også roligt have den med uden at skulle bekymre dig om, at den bliver skadet af vejret, hvis det nu skulle regne lidt (eller nogen spilder øl udover den!).

Hvis du gerne vil have højttaleren med på festival eller til et andet arrangement, hvor den skal bruges længe, så bør du også investere i en powerbank, så du kan lade din trådløse højttaler op på farten, uden at skulle finde en stikkontakt først.

Der er rigtig mange forskellige muligheder med trådløse højttalere til din smartphone. Den vil gøre dit liv nemmere, fordi du nemt kan tage din musik med overalt du går hen, men på en inkluderende måde, hvor du kan lytte til al din yndlingsmusik sammen med dine bedste venner.
Det er helt klart fremtiden inden for musik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *