I Danmark har vi ikke tradition for ejendomsinvestering. Nogle af årsagerne er høje omkostninger i forbindelse med køb og salg af fast ejendom, ligesom den strikse danske lejelov gør sit for at skræmme mulige ejendomsinvestorer væk.
Men at ejendomsinvestering ikke er udbredt i Danmark er en mulighed for dig, der ser udover de indledende udfordringer:
Konkurrencen fra andre ejendomsinvestorer er nemlig begrænset. Den manglende efterspørgsel kombineret med et væsentligt udbud er en perfekt kombination for dig som spirende frø inden for ejendomsinvestering.
Ikke i København
Det kræver til at starte med at du kigger udenfor de store danske byer, herunder særligt København og Aarhus.
København og Aarhus er byerne, hvor priserne stiger (og falder) mest. Det tiltrækker de andre ejendomsinvestorer, men det presser også priserne op. Hvis du vil gamble på at ejendomspriserne fortsætter med at stige er København det perfekte sted for dig. Men vil du satse i højere grad på den løbende indtægt fra huslejen og et stabilt afkast, så er det Danmarks mindre byer, du skal ud i.
Det gør du ikke i København – men byer som Korsør og Slagelse i København og Herning over Lillebæltsbroen.
Her koster lejlighederne en brøkdel af, hvad de koster i København – men du kan alligevel få en husleje i samme størrelsesorden for dem.
Lave renter
Lige nu – i midten af 2018 – er priserne rekordhøje i mange danske byer. Det taler mod at gå igang med at investere. Til gengæld er renterne også rekordlave. De to ting hæger ofte sammen.
Hvis du formår at skaffe god finansiering – hvilket mest af alt handler om at være kreditværdig i forvejen – så har du gode forudsætninger for at tjene penge i et marked, selvom priserne er høje.