Guide: Til dig, der overvejer landboforsikring

Guide: Til dig, der overvejer landboforsikring

Velkommen til denne lille introduktion for dig, der overvejer en landboforsikring. Kort sagt er det relevant at læse videre, hvis du bor på en landejendom. Men der findes mange forskellige typer landejendom, og mange tror at det kan være ligegyldigt med landboforsikring, hvis ikke de har et fungerende landbrug. Dette passer dog ikke. Her kan du få en lille introduktion til nogle af de aspekter, du bør have for øje, når du overvejer at tegne landboforsikring.

Også til hobby og fritidslandbrug

Som sagt er landboforsikringen også relevant for dig, der bare bor på en landejendom, men som ikke vil betegne landbrug som dit primære erhverv. Mange vil alligevel have en mindre dyrebestand eller en eller anden udstrækning af landbrug. Selv hvis det bare er på et helt lille hobbyplan, kan en landboforsikring stadig være relevant.

En landboforsikring er naturligvis en meget fleksibel type forsikring, da det varierer fuldstændigt fra klient til klient, hvad der skal dækkes. Derfor er det vigtigt, at du ikke bare afskriver forsikringen, fordi du har hørt, at den er dyr, før du faktisk har forhørt dig om priser.

Der er kun en måde for alvor at blive klar over, hvad det vil koste at blive landboforsikret. Det er naturligvis ved at kontakte nogle forskellige forsikringsselskaber, som udbyder landboforsikring, og få dem til at sammensætte et tilbud til dig. For det meste er der også forskellige typer tilvalgsdækninger, som du kan vælge til eller fra ud fra din specifikke ejendom, ligesom du kan få forsikringsselskabet til at hjælpe med at bedømme, hvad du har brug fra.

Dækker også bygninger, ansvar og andet

I mange tilfælde vil din landboforsikring betyde, at du ikke behøver så mange andre forsikringer. For eksempel er den også en bygningsforsikring, og den dækker typisk alt, hvad du har på din ejendom. Dette er dog noget, du skal sikre dig med det specifikke selskab.

Har du dyr, vil den sandsynligvis dække sygdomme, ulykker og så videre i forbindelse med dyrene. Der er som sagt mange tilvalgsordninger, hvor du kan få dækket særlige behov, du har på netop din ejendom.

Bor man på en landejendom, kan man næsten ikke forestille sig noget værre, end at ulykken er ude og man ikke er dækket ind af en god landboforsikring. Og selv om landbruget ikke er din primære indkomst, er det stadig dit hjem og din hobby, og eventuelle beskadigelser skal helst kunne dækkes ind så hurtigt og effektivt som muligt, så du kan komme på benene igen med dit dejlige landliv.

Kommer der en storm og vælter en lade, kommer der tyveri eller hærværk, vælter et træ over huset eller lignende, kan det bliver en utroligt dyr omgang, hvis du ikke er landboforsikret.

Derfor anbefales det på det kraftigste, at du kontakter et til flere forsikringsselskaber og får indhentet et eller flere tilbud. Tal med de forskellige udbydere og skriv ned, hvad der virker til at være fordele og ulemper ved de forskellige. I sidste ende handler forsikring om tryghed, og der er ikke noget ved at bo på landet, hvis man ikke føler sig tryg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *