Gode råd til den første date

Gode råd til den første date

Det kan være nervepirrende at skulle invitere en person fra det andet køn ud på en date af flere forskellige årsager. Denne nervøsitet ligger og føder af frygten for, at daten kommer til at gå helt vildt dårligt. Det er dog muligt at reducere denne frygt, hvis man er tilpas ”ligeglad” og stoler på, at det, man har planlagt, skal ske på daten, er nok til at imponere modparten. Førstnævnte kan virke en smule besynderligt, men vil, sammen med sidstnævnte, blive uddybet nedenstående.

 

Vær tilpas ligeglad med udfaldet

Vi kender alle det fænomen med, at det gode i mange tilfælde kommer til dem, der egentlig er ligeglade med det, hvilket er til stor frustration for dem, der virkelig går op i den samme ting. Der er flere psykologiske årsager til, at dette er tilfældet. En af dem er, at den nervøsitet og frygt for, at det gode ikke kommer til en, kan gå direkte ind i ens underbevidsthed og have en negativ påvirkning på ens præstation i en given situation.

Vælger man i stedet at være en smule ligeglad med et bestemt udfald, gør det en mere risikovillig, hvilket i sidste ende kan medføre positive udfald. Når dette ikke er tilfældet, er man typisk en del mere risikoavers og går dermed glip af disse positive udfald.

Dette kan sættes i direkte relation til det at date. Overtaler man sig selv til at være tilpas ligeglad med, om personen man dater, ikke gider en, tager det meget af nervøsiteten væk og man formår at hvile mere i sig selv, hvilket giver en rigtig positiv udstråling. Bid dog rigtig godt mærke i ordet tilpas foran ligeglad, eftersom det kun er positivt indtil et hvis punkt.

Et positivt eksempel hertil kunne være, at man har forsøgt at lave en sund aftensmad, som dem der er til at finde her, men gjort det helt vildt dårligt. Hvis man i en sådan situation agerer ligeglad og bare griner af det, vil dette uden tvivl blive taget bedre imod, end hvis man reagerer med en voldsom ærgrelse og frustration.

 

Læg en plan og stol på den

 

For yderligere at stille sig selv bedre til en date, er det en rigtig god idé at lægge en plan for, hvad der skal ske, som man er tilfreds med og stoler på, nok skal gøre arbejdet. Dette er også genstand for at kunne hvile i sig selv frem for at gå og være nervøs i sin uvidenhed omkring, hvor man eksempelvis skal tage hen, efter man har spist.

Et godt råd er dog at undgå at lade planen tage over. Vær for Guds skyld åben overfor ændringer i den, hvis det bliver aktuelt. Brug den som et udgangspunkt og som et forslag til, hvad der kunne være hyggeligt at lave. Hvis det af en eller anden årsag ikke stemmer overens med ens date, så kan det godt skabe en mærkelig stemning og et dårligt førstehåndsindtryk at begynde at være stædig.

Selvom man skal være åben overfor ændringer i planen, gør det ikke noget at gå op i den. Hvis man eksempelvis vælger at invitere sin date hjem til en middag, skal man ikke holde sig tilbage med at dække op med damask duge, som man kan finde ved at klikke her.

Rådet om at være tilpas ligeglad spiller i høj grad også ind her, hvis ens plan går i vasken eller hvis man går og er nervøs for, at ens date ikke kan lide, hvad man har forberedt. Går det ikke som planlagt, så undgå at blive nervøs eller bange, men hav i stedet en humoristisk tilgang til det. Det sender nemlig signaler, som man rigtig gerne vil sende på en første date.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *