Flytte hjemmefra? Få økonomien til at hænge sammen.

Flytte hjemmefra? Få økonomien til at hænge sammen.

Det er en stor omvæltning at gå fra at bo derhjemme til lige pludselig at skulle flyve fra reden og stå på egne ben. Lige pludselig får man tildelt en masse ansvarsområder, som man ikke har været vant til. Økonomien er et af ansvarsområderne, og derfor vil i denne artikel give dig nogle gode råd til, hvordan du får økonomien til at hænge sammen, når du er udeboende.

Læg et månedligt budget

Når man lige er flyttet hjemmefra, er det nødvendigt at man sætter sig ned og opvejer dine indtægter og udgifter, så du ved, hvor mange penge du har til de forskellige poster. Du vil nok opdage, at du er nødt til at skære ned på dine streamingtjenester, vælge et billigere mobilabonnement og spare en del på fornøjelserne. Det er også i dit budget, at du kan prioritere, hvad du kunne tænke dig at bruge dine penge på. Nogle vil hellere være meget sparsommelig med at handle ind til mad, fordi de hellere vil bruge pengene på tøj og sko, og omvendt. Tøjudbyderen haus-frau sælger det unikke mærke Nue Notes, som ofte har kvalitetsting på tilbud. Dette er en måde, hvorpå du ikke behøver at gå på kompromis med kvalitet, selvom du er på budget.
Læg et budget, så du kender beløbene på de forskellige poster og dit månedlige rådighedsbeløb.

Læg en fremtidsplan

I takt med at du lægger et månedligt budget vil du opdage, at du er meget afhængig af et job, da det er de færreste der kan klare sig med indtægten fra SU’en. Det er derfor en god ide at lave en plan for, at du har et job hele tiden. Lav også nogle ”skrækscenarier”, så du også har en plan, hvis du skulle risikere at miste dit job. Dette step burde faktisk blive gjort inden du beslutter dig for at flytte ind i lejligheden, da du skal have en klar ide om, hvad der skal til, for at du kan blive siddende i lejligheden.

Spar på madbugettet

I hverdagen er det lidt svært at spare på de faste udgifter, og madposten er derfor en stor post, som man kan spare rigtig mange penge på. Det kan derfor være en god ide at gøre sig nogle overvejelser omkring denne post. En god måde at sikre sig, at man ikke bliver fristet, og kommer til at rode sig ud i en masse impulskøb er ved at lave en indkøbsliste, som man holder sig til hver eneste gang, man handler ind.
Prøv også at planlægge dine måltider. Det kan du være, du kan bruge flæskestegen fra dagen før til at lave flæskestegssandwich dagen efter.

Drop perfektionist-tankegangen

Hvis du har været vant til at bo hjemme, er det begrænset, hvor meget du har af køkkenartikler, store møbler, skabe osv. som du kan tage videre med til den nye bolig. Det er derfor en kæmpe omkostning for dig at gå ud og købe alle møbler selv. Det er derfor dumt at gå med forestillingen om, at du KUN skal have de dyreste mærkevarer. Du kan sagtens finde praktiske og fede ting i IKEA og på DBA. Selvfølgelig skal der også være plads til de lækre kvalitetsvarer, men dem kan du i højere grad ønske dig til jul eller til fødselsdag.

Forhåbentligt kunne du bruge disse tips til at få noget inspiration i forhold til, hvordan du kan få økonomien til at hænge sammen, når du er flyttet hjemmefra. Få flere livsstilstip på quinde.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *